Zahvaljujući donacijama đaci iz Igala u novim klupama i uređenom prostoru

Zahvaljujući donacijama đaci iz Igala u novim klupama i uređenom prostoru

4106
6
Podijeli

skola igalo djecijeĐaci osnovci iz Igala ni ove škoslke godine neće imati novu školu, ali hoće sređene prostorije područnog odjeljenja OŠ Dašo Pavičić. Kako nije bilo izvjenso ulaganje resorsnog Ministasrtva i matične škole ”Dašo Pavičić” sa Tople  u neuslovne prostorije i zamjenu inventara za 156 učenika  područnog odjeljenja OŠ “Dašo Pavičić” u Igalu, roditelji su sami krenuli u akciju. Kao neformalna  grupa građana izračunali su da je za nabavku 40 školskih klupa i 80 stolica (što je neophodni minimum za nesmetani rad organizovan u 4 učionice u 2 smjene) potrebno oko 2950 eura.

– Sredinom jula smo pokrenuli akciju prikupljanja donacija za nabavku  inventara. Akcija, koja je trajala do 16. avgusta, je bila usmjerena prvenstveno na lokalnu privredu, ali i lokalnu samoupravu. U međuvremenu smo od Agencije za izgradnju Herceg-Novog dobili predmjer i proračun da bi rekonstrukcija fiskulturne sale, koja je u veoma lošem stanju, koštala 2100 eura. Dakle, uz ulaganje nekih 5000 eura, djeca u Igalu bi dobila znatno pristojnije uslove za rad-objašnjava koordinatorka neformalne grupe građana pokretača inicijative za gradnju škole u Igalu, Ana Valentić.

Picerija i restoran

Akcijom prikupljanja donacija privrede prikupili su 1278,60 eura. Zahvaljujemo na povjerenju i podršci donatorima: TREND TRAVEL Herceg-Novi, ZOŽETA Igalo, opšta stomatološka ordinacija JELOVAC Herceg Novi, stomatološka ambulanta DR VLAOVIC Igalo, CMC Igalo, Predsjednica Savjeta roditelja SLAĐANA VUJOVIĆ, LIGHTHOUSE Igalo, IMLEK BOKA Radanovići, BENCOM Igalo, Apoteka IGALO Igalo, Dječiji butici PINGVIN Igalo, SINDIKALNA ORGANIZACIJA INSTITUTA IGALO Igalo.

– Iako obrazovanje nije u direktnoj nadležnosti lokalne samouprave, naša Opština, upoznata je sa specifičnošću organizacije  rada i vlasničkom strukturom i (ne)uslovnošću objekta u kojem se u Igalu odvija nastava, pa je pokazala maksimalno razumjevanje, kooperativnost i podršku. Na našu molbu za donacijom odgovorili su pozitivno, i uplatili iznos koji nam je nedostajao. Na taj način, postalo je sasvim izvjesno da će 156 učenika područnog odjeljenja u Igalu, na početku nove školske godine, konačno dočekati neuporedivo ljepši uslovi rada i boravka – kaže Valentić.

Ovim je završena  akcija nabavke osnovnog inventara i roditelji se nadaju da će biti nastavljene aktivnosti na uređenju fiskulturne sale.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code