Zahvalnice zaslužnima za gašenje požara na Luštici

Zahvalnice zaslužnima za gašenje požara na Luštici

12
Podijeli

Pripadnicima Službi zaštite, dobrovoljnih društava, državnih snaga, prijateljima iz drugih gradova, ali i brojnim preduzetnicima i pojedincima koji su dobrovoljno učestvovali u gašenju požara i evakuaciji stanovništva na Luštici, predsjednik Opštine Stevan Katić, te potrpredsjednik Miloš Konjević uručili su plakete i zahvalnice.

Katić je zahvalio svim prijateljima, humanim ljudima koji su u periodu od 10 dana uložili nadljudske napore kako bi sanirali elementarnu nepogodu koja je zadesila Herceg Novi.

Picerija i restoran

– Zajedno smo bili na vrhunskom nivou, pokazali se kao profesionalci u svom poslu i posao završili onako kako je trebalo da se završi. Pripadnici Službi zaštite, dobrovoljačka društva i pojedinci, kolege iz susjednih gradova i privrednici, pokazali ste se u momentu kada je humanost bila potrebna. Hvala vam na doprinosu koji ste dali pojedinačno, pokazali ste se kao pravi ljudi, kao pravi Novljani koji se bore za svoj grad i svoje mjesto, poručio je Katić.

Plakete za izuzetan trud i zalaganje tokom gašenja požara koji je zahvatio teritoriju naše opštine predsjednik je uručio Službama zaštite Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Pljevlja, Lastva-Trebinje, Konavle, aerodrom Tivat, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Krtoli, Perast i Bijela, kao i Vojsci Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije.

Potpredsjednik Konjević je uručio zahvalnice za 39 kolektiva koji su pružili nesebičnu pomoć u gašenju požara. Zahvalnice su podijeljene i za preko 50 dobrovoljaca koji su odmah priskočili u pomoć da odbrane svoj grad.

Pomagala i donirala opremu Kanađanka Dženifer

Sinoćnja dodjela zahvalnica i plaketa bila je prilika za ukazati i na jedan humani, lokal-patriotski i prijateljski čin naše sugrađanke i Kanađanke, Dženifer Bendajan. Ona je, pored učešća u gašenju požara, Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi donirala opremu u vrijednosti od 2000 eura.

Kako je kazala, njen čin nije ništa veći od bilo kod drugog. Pomogla je, ne zato što je morala, već zato što je željela pomoći žiteljima i sugrađanima na Luštici. Ona je podsjetila na dane kada su požari tek počeli.

– U početku su osjećaji bili pomiješani, od tuge i ljutnje zbog vatre koja je zahvatila Lušticu, do ponosa kada sam vidjela svoje sugrađane koji su bili na terenu. Pokazali smo da možemo, a ovim putem pozivam sve naše sugrađane da pomognu i u budućim humanitarnim akcijama. Imamo zaista lijep grad i humane građane i moramo podržavati jedni druge, poručila je Bendajan.

Opština Herceg Novi će svim vatrogascima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi isplatiti prekovremeni rad, uz dodatnih 200 eura po vatrogascu za nesebičan rad. Svim privatnicima koji su pomogli u gašenju požara na Luštici, Opština Herceg Novi će nadokanditi štetu ukoliko su je pretrpjeli, podsjećaju iz PR službe Opštine.

Svim dobrovoljcima i kolektivima koji nisu bili u mogućnosti da dođu sinoć, Opština Herceg Novi će im plakete i zahvalnice uručiti u narednim danima.

12 Komentari

 1. svaka cast, svaka cast…sto im imena ne rekoste. Pa oni su zivot ugrozili. I koliko ja znam ( a bio sam tamo na Lustici), bilo je jos dobrovoljaca koji su zasluzili plakete

 2. Evo ih ko komunisti,kako ne skapirasmo kad ih videsmo sa onim crvenim kravatama,posao još nije završen,gori po Luštici i Orjenu ali oni pohitali pa dele ordenje.Katić kao da je izgubljen u vremenu i prostoru!!!!

  2
  1
 3. Po statisticu služba zaštute i spašavanja Herceg Novi za dvije godine ima ukupno 4 intervencije za koje im je potrebna pomoć Direktorata za vanredne situacije.
  Svo ostalo vrijeme je lagano i opušteno.Redovna primanja i mnogo više nego Doktori u Dom zdravlja Herceg Novi i beneficirani radni staž, ispade poruka -učite da budete vatrogasac.
  Poštujem svu profesiju ali Doktori su dotakli dno.

  35
  8

Ostavite komentar

*

code