Početna Društvo Zajednička akcija Opštine i lokalnih privrednika: Poklon paketi za 300 porodica u...

Zajednička akcija Opštine i lokalnih privrednika: Poklon paketi za 300 porodica u Herceg Novom uoči praznika

3

Pred praznike podijeljeni su poklon-paketi sa osnovnim životnim namirnicama za 300 porodica lošijeg materijalnog stanja u Herceg Novom, što je rezultat saradnje Opštine Herceg Novi sa lokalnim privrednicima, koji su donirali pomoć u vrijednosti od oko 7000 eura.

Herceg Novi

Prema riječima potpredsjednice lokalne samouprave Vesne Samardžić, privrednicima i kompanijama koji posluju u Herceg Novom poslat je apel da učestvju u ovoj akciji i da, u granicama svojih mogućnosti, doniraju sredstva ili obezbjede donacije u vidu osnovnih životnih namirnica.

Donacijama privrednika i  učešćem Opštine ispunjen je cilj da se obezbjede dovoljne količine hrane, sauhomesnatih proizvoda i higijenskih sredstava za 300 porodica lošijeg materijalnog stanja.

– Apelu se odazvalo 28 kompanija, od kojih je prikupljeno 4 i po hiljade eura i oko 2 i po hiljade eura u hrani i sredstvima za higijenu. Želim da im se svima zahvalim u ime Opštine i svoje lično, jer smo uprkos  teškoj godini zajednički pokazali da humanost postoji i da u teškim trenucima svi zajedno možemo pomoći i obradovati što više onih porodica kojima je to najpotrebnije, poručila je potpredsjednica Samardžić.

Kompanije i preduzeća koji su pomogli akciju su: Lazure Montenegro, Carine, Imperio Holding Limited, doo Koala, Palikuća company, doo Krušo, Eri-Pek, Misinez Group, Novakom, VMT Garić, Fortis Mont, Cungu&Co, Knjigovodstveni biro Bov, doo Una, Gramon-Tomašević, Blue Line, Role inženjering, doo Čistoća, Company D.A.J.M.I., Mima.co, Madžarević-Biro Konto, Bekommerc, V.K.S. Company, Škorpion, Pomorski saobraćaj, Zeta Trade i Vibakom.

Pored toga, kompanija „Briv Construction“ je pomogla donacijom finansijskih  sredstva Dnevnom centru za osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju, te nevladinim organizacijama „Nova šansa“,„Kolo srpskih sestara“ i „Zrak sunca“.

3 Komentari

  1. Hvala na paketu. Kutija sa hemijom je ličila na sve druge slične kutije iz humanitarne pomoći, pa i ona sa suvom hranom, ali ono što me je stvarno oduševilo u ovo novogodišnje i božićno praznično vrijeme, je bila kutija sa suvim mesom. U mojoj kutiji su bila dva velika komada pečenice, dva para domaćih kobasica i ogromna tabla suve pancete. I zbog tog mesa, svaki doručak, ručak, večera i cijeli dan su imali više smisla, i tjerali su da zaboravimo da nemamo novca za hranu. Moj poetski osvrt je otuda što punim stomakom čovjek bolje i ljepše razmišlja. Apelujem na sve ljude koji danas dobro žive, da ponekad odvoje jednu kesu hrane i ponesu onima koji imaju manje. To ne moraju biti porodice sa evidencije Centra za socijalni rad, već prve komšije koje nemaju posao ili rodbina koja nema nekakve prihode zadnjih mjeseci. I nemojte ih pitati da li im treba, jer svaki ponosan i pristojan čovjek će reći da mu ne treba. Kada darujete, ne pitajte ništa, samo ponesite tu kesu i dajte im je u ruke. Hvala još jednom svima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code