Početna Politika Zakaži, odloži, povuci-potegni, isčupaše ga iz klupa i izabraše!

Zakaži, odloži, povuci-potegni, isčupaše ga iz klupa i izabraše!

0

Imenovanje novog predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi, u foto-finišu, kasno u noć, par sati prije isticanja zakonom predviđenog roka, najbolje pokazuje lažnu dosljednost, iskrenost i saradnju između političkih partija koje vrše vlast.

Gospodin Samardžić u dosadašnjem radu lokalnog parlamenta nije pokazao inicijativu oko bilo kog pitanja, a njegove kvalifikacije i dosadašnje radno iskustvo ipak ne priliče poziciji predsjednika Skupštine opštine. Znamo da je i sam svjestan da je iznuđeno rješenje koje treba da zakrpi ogromne razlike u političkim stavovima koalicije.

A kako će funkcionisati lokalna vlast nije teško zamisliti. Dovoljno je podsjetiti se izjava Demokrata koji su isticali da osjećaju “tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem” kada se obraćaju DF-u. Zato i pored potpisanog koalicionog sporazuma ne čudi da su izbacili DF sa svih ključnih pozicija i prigrabili ih samo za sebe. Čudi samo upornost DF da bude sa nekim ko povraća kada mu se obrati, i još da ostane u lokalnoj vlasti nakon gubitka pozicije koja potpisanim sporazmom pripada njima.

Ne čudi odsustvo SDP sa sjednice lokalnog parlamenta, jer kako da učestvuju u glasanju kada ih je DF u Skupštini Crne Gora nazvao “fašistima”. Čudi samo kako mogu biti u koaliciji sa partijama koje cijepaju Ustav i ne priznaju Crnu Goru.

Ne čudi ni ćutanje lokalnog SNP, jer njima najviše odgovara nesloga DF i Demokrata. Možda ćutanjem, onako iz sjenke, zakače još neku poziciju sa koje će građane Herceg Novog ubjeđivati kako je 15 godina njihove vlasti donijelo ekonomski preporod.

Ipak, najviše čudi mlaka i bezbojna borba Novske liste. Nakon što su razigrane delije čak i javno predstavile svog kandidata, ćuteći i pognute glave povukoše se na crtu. Kapituliraše delije! A taman su se ponadale da će uspjeti da dobiju makar jednu poziciju dostojnu broju mandata koji su, političkom manipulacijom nakon izbora uvećali za jedan. Možemo zamisliti razočarenje pristalica Novske liste.

DPS Herceg Novi nastaviće da ukazuje na sve obmane lokalne vlasti i nestručno vršenje javnih poslova. Nastavićemo i da konstruktivno rješavamo probleme od interesa za sve građane. A upravo građanima, kao i uvijek, prepuštamo mudrost da zaključe ko zaista može najviše doprinijeti prosperitetu Herceg Novog i svih njegovih stanovnika.

Politički marketing