ZAKUP KASARNE KUMBOR AMINOVALA SKUPŠTINA CRNE GORE

ZAKUP KASARNE KUMBOR AMINOVALA SKUPŠTINA CRNE GORE

144
0
Podijeli

kumbor_kasarnaSkupština Crne Gore saglasila se sa Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne “Orjenski bataljon” u Kumboru koji je Vlada sklopila sa naftnom kompanijom Socar iz Azerbejdžana. Ukupna površina zakupljenog zemljišta je 241.695 metara kvadratnih.

“Zeleno svjetlo” za dugoročni zakup  od 90 godina, podrazumjeva zakupninu koja se sastoji od fiksnog dijela, od eura po metru kvadratnom i varijabile, od pet odsto dobiti koju koju zakupac ostvari. Fiksnu zakupninu SOCAR, koji je u državnom vlasništvu, mora da plati unaprijed za prvih 45 godina. Obaveza Socara je da za prve četiri godine investira 52 miliona eura, odnosno, 258 miliona tokom prvih osam godina perioda zakupa. Prihod koji se u državnom budžetu očekuje od ugovora za Kumbor u ovoj godini je 12 miliona eura.

Ugovor sa državnom naftnom kompanijom Azerbejdžan (State Oil Company of Azarbaijan Republic – SOCAR) prethodno je prošao Odbor za ekonomiju, finansije i budžet.

Picerija i restoran

Za očekivati će da će o ovom aranžmanu, koji bi Herceg Novom konačno trebalo da donese nove hotelske luksuzne kapacitete, sjutra biti riječi i u opštini. Predjednik Dejan Mandić primiće  ambasadora Nj.E. Eldara Hasanova i savjetnika Sejrana Mirzazade u Ambasadi Republike Azerbejdžan Crnoj Gori, nakon čega će usliejditi izjave za javnost.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code