ZAKUP PARKING MJESTA U HERCEG NOVOM NIJE MOGUĆ

ZAKUP PARKING MJESTA U HERCEG NOVOM NIJE MOGUĆ

0
Podijeli

parkinggksImati svoje parking mjesto u Herceg Novom, za koje bi mjesečno trebalo da izdvojite, oko 200 eura, nije moguće, jer tu cijenu ne samo da ne bi većina mogla da plaća, već bi to za grad, koji inače kuburi sa parking prostorom, bilo pogubno, posebno tokom sezone.

Ovo je za naš radio pojasnio direrktor Agencije za parking, Mišo Matković.

Picerija i restoran

U odluci o javnim parkiralištima naznačena je ova mogućnost, da parking servis može odobriti rezervaciju opštih i posebnih parkirališta i to za državne organizacije, oragnima lokalne uprave, javnim službama, diplomatskim i drugim stranim predstavnicima, preduzetnicima, invalidima i drugim pravnim i fizičkim licima. – I pored te mogućnosti, ovo nije praksa u Herceg Novom iz dva razloga. To bi bila previsoka cijena za zakup, mada je u nekim gradovima u okruženju ona je i do 800 eura, a drugo, fizički ne bi mogla biti obezbjeđena ta mjesta. Imali smo nekada tu praksu u Novom, ali je to bilo ruglo, jer je svako na svoj načnin obezbjeđivao svoja parking mjesta – objasnio je Matković.

U gradu sada jedino rezervisana parking mjesta ima Generalni konzulat Republike Srbije.

– To je i  po Bečkoj konvenciji i uređenim uslovima reciprociteta, po kojima i mi u Beogradu imamo određen broj parking mjesta za koja se ne plaća mjesečni zakup – kazao je Matković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code