Početna Oko nas Budva Zakupci otvorenih diskoteka i lokala ponovo spriječili rušenje objekata

Zakupci otvorenih diskoteka i lokala ponovo spriječili rušenje objekata

2

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u 7 sati došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu u Budvi, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

FOTO: RTV Budva

Kako su kazali RTV Budva, s obzirom da danas nijesu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.

Jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, objasnio je da su se  okupili jer je turistička sezona na pragu.

“Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, Prvi maj je za par dana i nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti”, istakao je Radonjić.

On je kazao da i dalje čekaju konačan stav resornog Minisarstva, apeluje da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se zakupci povući sami.

Podsjećamo, Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas, 24. i sjutra, 25. april, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP “Morsko dobro”.

2 Komentari

  1. Neka prvo krstionicu sruše , pa onda neka dodu do vas. Krstenje je jaci posao od diskoteka, . Dovedite nekog popa da viče da su svi prokleti ko vam srusi diskoteku,neka klanjaju malo, dovedite prijatelje i rodbinu sa krstovim,krstite se po pedeset puta, bacite anateme na rusitelje i ne boj te se

    5
    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code