Zakupci otvorenih diskoteka i lokala ponovo spriječili rušenje objekata

Zakupci otvorenih diskoteka i lokala ponovo spriječili rušenje objekata

2
Podijeli

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u 7 sati došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu u Budvi, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

FOTO: RTV Budva

Kako su kazali RTV Budva, s obzirom da danas nijesu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.

Picerija i restoran

Jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, objasnio je da su se  okupili jer je turistička sezona na pragu.

“Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, Prvi maj je za par dana i nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti”, istakao je Radonjić.

On je kazao da i dalje čekaju konačan stav resornog Minisarstva, apeluje da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se zakupci povući sami.

Podsjećamo, Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas, 24. i sjutra, 25. april, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP “Morsko dobro”.

2 Komentari

  1. Neka prvo krstionicu sruše , pa onda neka dodu do vas. Krstenje je jaci posao od diskoteka, . Dovedite nekog popa da viče da su svi prokleti ko vam srusi diskoteku,neka klanjaju malo, dovedite prijatelje i rodbinu sa krstovim,krstite se po pedeset puta, bacite anateme na rusitelje i ne boj te se

    5
    9

Ostavite komentar

*

code