Početna Društvo Zakupci plaža da se pridržavaju mjera do kraja kupališne sezone

Zakupci plaža da se pridržavaju mjera do kraja kupališne sezone

2

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom apelovalo je još jednom na zakupce plaža da se do kraja kupališne sezone, 1. oktobra, pridržavaju propisanih mjera i preporuka za organizaciju kupališta, s obzirom da je prema procjeni nadležnih zdravstvenih organa, trenutna epidemiološka situacija procijenjena kao veoma nepovoljna.

Prema preporukama Insitutta za javno zdravlje, na ulazu/izlazu sa kupališta, obavezno je sredstvo za dezinfekciju ruku i dezinfekcija ruku. Svi zaposleni moraju obavezno nositi platnene ili medicinske zaštitne maske. Ukoliko bilo ko ima simptome upale disajnih organa, ne smije ulaziti na kupalište. U slučaju sumnje da neko od zaposlenih ima simptome Covid19 odgovorno lice dužno je da udalji zaposlenog uz preporuku da se odmah javi na Call centar 1616. Održavanje higijene toaleta mora se sprovoditi najmanje na svakih 60 minuta.

Podsjećaju da je na kupalištima i plažama obavezna distanca od 2 m između plažnog mobilijara kao i posjetilaca na mjesu gdje se mobilijar ne postavlja. Dezinfekcija mobilijara je obavezna za to predviđenim dezinfekcionim sredstvima. Sredstva za dezinfekciju neophodno je postaviti kod tuševa, česmi, i u toaletima na plaži. Obavezno je obilježavanje mjesta za higijensko odlaganje otpada.

Razmak od linije mora do prvog reda ležaljki mora biti najmanje 4 m. U toaletima moraju biti tečni sapuni i papirni ubrusi. Korisnici prevoza turističkim barkama u priobalnom, unutaropštinskom saobraćaju moraju nositi masku ukoliko nije moguća distanca od 2 m.

Poslodavac je dužan da obezbijedi da potrošači, korisnici usluga i posjetioci dosljedno poštuju mjere.

Broj za prijavu nepravilnosti je 080 555 555, a broj za pojašnjenja je 080 000 111.

2 Komentari

  1. NADAM SE DA CE SE UKINUTI MORSKO DOBRO DA NE MORAMO BUDVU PITATI ZA NASE PLAZE, TAKO STE OPSTINARI GOVORILI PRIJE POBJEDE NA DRZAVNOM NIVOU ,EVO SADA CEKAMO TAJ TRENUTAK

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code