Početna Društvo Zakupcima tezgi na novskoj pijaci posebni kontejneri za smeće

Zakupcima tezgi na novskoj pijaci posebni kontejneri za smeće

3

Ispred upravnih zgrada Mješovitog i Vodovoda u centru Herceg Novog, uz postojeća 4 polupodzemna kontejnera i boksa za odlaganje kartonskog otpada i plastičnih gajbi postavljen je još jedan boks. Obavili su to radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva Komunalno stambenog preduzeća.

Boks je prevashodno namijenjen zakupcima tezgi na glavnoj gradskoj pijaci, koji prema riječima direktora Čistoće, Vladimira Arsića, „lageruju“ najviše otpada na ovoj lokaciji.

Stoga je, podsjetićemo, nedavno sa direktoricom Komunalno stambenog preduzeća Jasminom Konjević dogovorio postavljanje dodatnog boksa, da bi se dobio veći prostor za selektivno odlaganje, na ovoj često neurednoj i smećem pretrpanoj lokaciji.

Proteklih dana ovdje je bilo evidentno manje smeća. No to je odmah „otvorilo prostor“ drugima da dovuku i ostave zeleni otpad, kojeg bi trebalo odvoziti u Reciklažni centar u Meljinama, ili angažovati kamion Komunalno stambenog preduzeća da dođe po otpad.

Iz Čistoće stalno apeluju na građane da, koliko je moguće više, poštuju vrijeme odlaganja otpada naznačeno na kontejenerima – od 21 – 6 h.

Kako saopštavaju iz Komunalno stambenog preduzeća, na pijaci u Igalu izgrađen je novi zid i provučeni bužiri za postavljanje kablova za osvjetljenje pijace. To je dio radova kojim će pijaca u Igalu biti djelimično uređena, dok bi obimniji posao trebalo da krene nakon sezone.

3 Komentari

 1. Odlaganje otpada od 21 – 6, ovo je jaka stvar, zato navijem sat ujutro u 5 i 30 da bih mogao stici to obaviti u zakonskom roku, a navece tek poslije 21, zgodno narocito zimi, vilio bih znati kada to rade ovi sto su zo napisali i zalijepili na kontejnere.

  6
  1
 2. Mozda da se vrate i ostali kontejneri za papir koji su uklonjeni jer nema puno budala kao sto sam ja koji ce da voze kartonsku ambalazu i papir u reciklazno dvoriste.

  11
  1
 3. Kuku nama s vama cistocu vode ljudi sa jedva zavrsenom osnovnom skolom i po koji srednjom izuzev ovog Arsica njega neznam neznaju ocistit ni svoje dvoriste a ne grad jedino znaju napunit svoje dzepove a nama neka smrdi koga briga

  10
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code