Početna Servis ZAMUĆENA VODA SA PLATA – OBAVEZNO PROKUVATI PRIJE UPOTREBE

ZAMUĆENA VODA SA PLATA – OBAVEZNO PROKUVATI PRIJE UPOTREBE

0

Voda koja stiže za Herceg Novi cjevovodom kroz Konavle je zamućena i nije za piće dok se ne prokuva, obavještavaju iz novskog “Vodovoda”.

Opštine Bileća i Trebinje zahvatilo je veliko nevrijeme, sa velikom količinom padavina, do 151 litar po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo povećan priliv površinskih voda u sliv rijeke Trebišnjice i Bilećkog jezera i njihovo zamućenje.
S obzirom da voda iz tog sliva preko sistema Gorica-Plat-Mojdež dolazi u filtersko postrojenje u Mojdežu registrovana je povećana mutnoća, navode iz “Vodovoda”.
Fizičko-hemijske analize pokazuju ispravnost svih ostalih parametara, a redovnim hlorisanjem vode se obezbjeđuje njena mikrobiološka ispravnost, ali je zbog povećane mutnoće vodu neophodno prokuvati prije upotrebe za piće.
Kod vode sa lokalnih izvorišta nisu registrovane promjene u kvalitetu. Kako se i narednih nekolika dana predviđa slična hidro-meteorološka situacija upozoravaju potrošače sa čitavog područja opštine Herceg Novi da može doći do otežanog vodosnabdijevanja u zavisnosti od kvaliteta vode koja bude pristizala u filtersko postrojenje u Mojdežu.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code