Početna Društvo Zapalio se autobus u zaleđu Herceg Novog

Zapalio se autobus u zaleđu Herceg Novog

2

Iznad kamenoloma, poviše Trebesina, nešto prije 13 h zapalio se autobus, firme “Jugoprevoz” Gacko, u kojem je bilo oko dvadesetak putnika.

Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi dobila je poziv za intervenciju u 12.55 h. Odmah je upućeno jedno vozilo i 3 pripadnika Službe zaštite.

“Gorio je motor autobusa, ali je brzom intervencijom novskih vatrogasaca, požar lokalizovan čime je spriječena veća materijalna šteta, ali i probijanje plamena u unutrašnjost autobusa. Niko od putnika nije povrijeđen”, kazao nam je pripadnik Službe zaštite, Aleksandar Škobalj.

Na mjesto događaja su i pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, koji bi trebalo nakon uviđaja, da utvrde uzrok požara.

 

Gori opet iznad Zabrđa

Iako je velika požarna stihija na Luštici početkom prošle sedmice umirena, dim se danas ponovo pojavio iznad Zabrđa, prije otprilike dva sata. Na terenu su novski vatrogasci kao i vatrogasci DVD Krtoli:

“Gori nepristupačan teren, djelimično na starom požarištu, a djelimično je zahvatio novi dio, i svakim danom imamo tamo desetak intervencija. Koliko sam obaviješten, pozvani su i Air tractori da pomognu gašenje”, kazao je Škobalj.

2 Komentari

 1. pitanje za sluzbu zastite:zasto lazete da ste vi ugasili pozar kad su pozar ugasili vozaci sa PP aparatima??prosao sam pored autobusa oko 13:05 h,motor je bio otvoren,vidi se da je poprskan sa prahom za gasenje,tu su stajala samo dva vozaca a patrola policije se malo dalje u hladovini klimtizovala u autu,vatrogasasa nije bilo ni na vidiku,tako da nema potrebe da se lazemo.

  6
  1
 2. Kako se neće zapalit kad su to tranje stare po trideset godina ,samo što ih farbaju pa imate utisak da su ok.
  Pola takvih autobusa nebi prošla tehnički pregled i što se zakonom prije riješimo bit će bolje za sve nas.
  U lokalu Igalo- Kamenari samo mini autobusi sa klima uredjajem i novi naravno.

  38
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code