Zapalio se magacin u Zelenici, nije niko stradao

Zapalio se magacin u Zelenici, nije niko stradao

6
Podijeli

Grupa građana je javila hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja u 14.38 da gori magacin Mješovitog u Zelenici. Odmah je upućeno jedno vozilo sa tri vatrogasca, a potom i drugo sa tročlanom ekipom.

Riječ je o starom preko 50 godina magacinu, iza OŠ u Zelenici. Kao i ostali u krugu, bio je puno robe, uglavnom pića, kada je izbio požar na gredama što drže krov, kaže nam dežurni u Službi spasavanja, Darko Rašković:

Picerija i restoran

– Angažovali smo dvoje vozila, ali nijesmo mogli gasiti ulaskom u objekat, jer iz Elektrodistribucije nijesu odmah htjeli da isključe struju, bez odobrenja iz Podgorice. Dok ono nije stiglo 20-tak minuta mi smo gasili pod naponom, gajbe, palete… Kada su isključili struju ušli smo u objekat i počeli gašenje. Srušili smo dio krova da bismo došli do greda koje su gorele ispod krova – priča nam Rašković.

On ne može da kaže što je uzrok požara, ali dodaje da je u magacinu nagomilano svega i svačega. To je stara zgrada, kao i ostale u krugu PKB-a. Srećom, nije niko strdao i nema velike štete. Roba je spasena.

No, ovaj slučaj upozorava da se hitno mora riješti odnos sa Elektrodistribucijom Jer, dok dežurni u Herceg Novom dobiju odobrenje za isključenje struje iz vrha kompanije, to može biti i kobno i kasno za gašenje. Danas više niko ne gasi požar pod naponom i “živom” strujom.

Saznajemo da je u pokušaju da sam gasi vatru, jedna radnik zadobio lakšu povredu na glavi.

6 Komentari

 1. Dje je onaj Vladan Vujovic? Kakva je ono bila pomama. Nema vise Mjesovito, nema ni Novito…imovina se po malko krcmi, kao i HTP Boka.. Vinopromet…koga je briga. Novinare to ne interedira. Kazu da nece da se lome za 300 evrica…partije jos i manje. One samo da po nekog uhljebe. Ovi su poceli i pripravnike da ustolicuju na vidoko strucna i odgovorna mista. Dje ce ovo sve skupa da izdere sami Bog zna.

  6
  1
 2. Sto je sustina decentralizacije;cekamo sta ce odluciti iz podgorice,dokle vise to tlacenje treba samostalno da reagujemo i imamo osnove a ne da cekamo da nam drugi kazu.
  Skoro 80% buzdeta primorje puni u kasu drzave,dosta je bilo dajte malo fleksibilnosti….

 3. Gospodo draga imate tel.112 Direktorata za vanredne situacije Crne Gore.
  Ta služba u svakom momentu kontroliše situaciju na terenu i donosi ispravne odluke.
  Tako da ubuduće zovite 112. (ako bude potrebe)
  Pozdrav

  5
  4
 4. Prije nepunu godinu takodje je gorio magacin od Mjesovitoga i to onaj u kom su lagerovane stare svijetikjke ulične rasvjete. Mogao bi radio Jadran da provjeri šta je sa starim svjetoljkama, koliko ih je lagerovano i šta će biti sa njima. Priča se da je dobar dio pokraden pogotovo prigusnice koje imaju bakra u sebi njih 5-6 hiljada do 3-4 eura. Takodje kažu da su Niksicani sto su nove ugradjivali to sve bacili ba gomilu (iskipovali) bez popisa sortiranja itd.

  18
  1
 5. Da li se vi šalite da dežurni u Novskoj trafo stanici ne smije da isključi napajanje dijelu grada u slučaju požara?

  Da li to znači da Služba spašavanja nema nikakve ingerencije? Da li neko treba da pogine zbog idiotluka?

  Zar dežurni policije ili vatrogasnog, dežurni ljekar Doma zdravlja, dežurni vojne kasarne, (a tu bi trebalo i dežurne osobe u vodovodu i elektrodistribuciji) nemaju “komandnu odgovornost” i “komandnu privilegiju” da reaguju i zahtjevaju odnosno komanduju određenu aktivnost od drugih službi???

  Očigledno smo pogrešno shvatili demokratiju…

  32
  1

Ostavite komentar

*

code