Početna Društvo Započelo hodočašće tijela Svetog Leopolda u Herceg Novi

Započelo hodočašće tijela Svetog Leopolda u Herceg Novi

1

U svetištu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi, jutros je u 6,30 bila jutarnja molitva, nakon koje je uslijedila kratka služba ispraćaja relikvije tijela sv. Leopolda, objavljeno je na portalu Kotorske biskupije.

foto: Kotorska Biskupija

Volonteri Croce Verde unijeli su sarkofag sa tijelom Sv. Leopolda u vozilo, te je pod pratnjom Carabiniera započeo istorijski dolazak relikvija Sv. Leopolda u njegov rodni grad.

Svetac je za svog ovozemaljskog života posjetio Herceg Novi prije 90 godina, kada je došao na sprovod svom bratu Nikoli, te se u njemu zadržao mjesec, podsjećaju iz Kotorske biskupije.

Sljedeće odredište hodočašća tijela Svetog Leopolda biće grad Zadar. Uz hrvatske i talijanske kapucine i volotnere, u službenoj pratnji je i don Siniša Jozić, sveštenik Kotorske biskupije.

Novljani i brojni hodošasnici iz Crne Gore i regiona sjutra će u 13 h dočekati tijelo Svetog Leopolda. Tim povodom biće danas postavljeno spomen obilježje u parku ispred crkve Sv Antuna, koji je svojevremeno Kotorska biskupija ustupila Opštini. Park će biti proglašen u Park Svetog Leopolda.

1 komentar

  1. Meni kao pravoslavcu ovo ne znaci nista ali kao novljaninu mi je drago da mosti sveca koji je iz naseg grada budu izlozene u nasem gradu. Braci katolicima cestitam praznik i nek im je srecno!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code