Početna Servis Zaprašivanje komaraca 8. i 9. juna

Zaprašivanje komaraca 8. i 9. juna

3

Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, obavještava građane, a posebno pčelare kako bi zaštitili svoje košnice, da će se na području opštine Herceg Novi, 8. i 9. juna obaviti ovogodišnje zaprašivanje komaraca. Tretiranje će se obaviti u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

Zadimljavanje odraslih formi komaraca će trajati od 15. juna do 1. septembra na svakih 15 dana na području opštine, od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i ul. Sava Ilića, Njegoševa, Save Kovačevića, pojas uz obalu Šetališta Pet Danica i priobalni put duž Rivijere. Zadimljavanje obuhvata i javne zelene površine oko stambenih objekata, te naselje Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona, Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bijelske Vale.

3 Komentari

  1. Posto uglavnom vjetar duva prema moru, duz rivijere do Kamenara sav dim (prah) ide prema moru, tako da zelene povrsine iznad magistrale ostaju nezaprasene. Govorim konkretno za Bijelu. Osim za pomenutu Valu, sa magistrale se put odvaja za zaseoke Zadvorina, Zgrade solidarnosti sa naseljem iznad njih, za Dubravicu, Zelalice, Todorovice, Kovacinu, Zager, naselje iznad Djecjeg doma … Sve se to ne bi trebalo preskociti, jer tuda je puno zelenila, naravno i komaraca. Nekada se zalazilo i u navedene zaseoke. Danas, kao sto vidite, u Bijeloj su pomenuli samo Valu. Vjerujem da je isto i u drugim sredinama, ali najbolje da se oglase gradjani tih naselja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code