Početna Društvo Zaprljanost morske vode u Kumboru zbog iskopavanja morskog dna i jakih morskih...

Zaprljanost morske vode u Kumboru zbog iskopavanja morskog dna i jakih morskih struja

3

Radovi na gradilištu Portonovi u Kumboru se nastavljaju, a intezivirani su u marini gdje se trenutno iskopava morsko dno, nakon što je šipovanje okončano, kazala nam je menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u Azmont investmentsu, Adrijana Husić.
portonovi zamuceno more 250716Ona je odgovarajući na primjedbe Kumborana da dolazi do zamućenja šireg akvatorijuma, što nije nimalo dobro za odvijanje sezone, kazala da će iskopavanje biti privedeno kraju do sredine avgusta.

Iskopavanje morskog dna, uz pojačane morske struje kod Kumbora uzrokovalo je izlivanje zaprljane vode van lukobrana, dodaja je ona:

Picerija i restoran

– Azmont Investments izvodi sve radove na Portonovi rizortu u skladu sa odobrenim planom i po najvišim standardima. Tako su i na snazi sve neophodne mjere za zaštitu životne sredine. Jedna od njih je i postavljanje lukobrana, shodno Elaboratu procjene uticaja na životnu sredinu. Jake struje koje su prisutne u Kumboru utiču na učinkovitost lukobrana – objasnila je Husić.

Ona je istakla da ekipe na gradilištu čine sve napore kako bi se izlivanja zaprljane vode van likobrana svela na minimum.

3 Komentari

  1. Problem je što nisu te radove radili zimi a ne sad kad je počela nesretna sezona koja traje samo dva mjeseca.
    Kada ćete početi taj hotel ????

  2. A mjestani fini..ljuti pa ljuti..zaprljanost od zemlje im smeta..a kanalizacija koju svako malo potocima i kanalima ispusge u more to ne smeta…pi sramno..u Amaro se od smrada ne moze sjedat…kod vojske ne trebaju lukobrani dje se radi no na potok koji od Olimpije donosi svjezinu pa smrdi u krug kilometar.A da ne pricamo o sahtovima dje se vrecama pod resetke zakamuflira smrad.A na skoriso svaku plazu vire cijevi iz kojih se siri opojan miris..i sve to gospoda mjestani vide…al ne vide sta sami rade.Smeta im lupnjava i muzika i sve im smeta…zato smo svake godine sve posjeceniji.Rugamo se gostima …zovemo ih paradajz turisti…al kakva nam je ponuda takva nam i klijantela…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code