Početna Društvo Zasijedalo Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone: Apel svima da...

Zasijedalo Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone: Apel svima da se odazovu procesu imunizacije i da poštuju epidemiološke mjere

7

Koordinaciono tjelo za pripremu i praćenje turističke sezone je na svom redovnom sastanku razmatralo aktuelnu problematiku u gradu, te donijelo niz zaključaka u cilju unaprijeđenja turističke ponude grada, kako u pogledu komunalnih djelatnosti, regulisanja javnog reda i mira, bezbjednosti u saobraćaju, tako i primarne zdravstvene zaštite naših sugrađana i turista.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kao jedan od glavnih zaključaka je upućivanje javnog apela na poštovanje epidemioloških mjera propisanih u cilju suzbijanja COVID-19 virusa. Navedeno se odnosi na sve privrednike, posebno na pružaoce ugostiteljskih usluga. U tom smislu, sprovodiće se kontinuirane i stroge kontrole, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove.

Takođe, apeluje se na sve sugrađane, a posebno na mlade ljude da se odazovu procesu imunizacije i na taj način pokažu društvenu odgovornost. Podsjećamo da, shodno epidemiološkim mjerama, koncertima i muzičkim festivalima mogu prisustvovati isključivo lica sa potvrdom o vakcinisanju ili negativnim rezultaom PCR testa koji nije stariji od 72 sata, brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) –BAT koji nije stariji od 48h, ili pozitivnog rezultataPCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana, ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana, što će se posebno kontrolisati, a sve u cilju održavanja stabilne epidemiološke situacije.

Takođe, Koordinaciono tijelo podsjeća da je uživo izvođenje muzičkih programa dozvoljeno do 00:00 i da će se strogo kontrolisati, kao i nivo buke za koju postoje brojne primjedbe posljednjih nekoliko dana od strane mještana i gostiju našeg grada.

7 Komentari

 1. I šta sad? Sada nam skače broj zaraženih iz dana u dan? Već vidim opet uvođenje policijskog časa u oktobru. Onda slijedi zatvaranje kafana, teretana, frizerskih salona… A onda će opet biti popuštanje mjera pred sledeću sezonu. Da se uvede obavezno vakcinisanje i da se završi više jednom za sva vremena sa ovim sr….m!!!!

  7
  2
 2. Вјеровали или не. Херцег Нови , море , туризам, Бока, култура, туристи, пандемија, нема ДЕЖУРНУ АПОТЕКУ.

 3. Hoće li to Koordinaciono tijelo koristiti dronove za praćenje turističke sezone? To bi im olakšalo posao i omogućilo da ne izlaze iz klimatiziranih kancelarija. A mogli bi nam svakog dana sa terena liferovati interesantne video-snimke putem interneta!

  12
  2
 4. Treba da se uvede obavezna vakcinacija. Ljudi trebaju da rade i da se druže. Jedino obaveznom vakcinacijom možemo da izađemo iz ove krize.

  10
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code