Zasjeda tim za vanredne situacije Opštine Herceg Novi

Zasjeda tim za vanredne situacije Opštine Herceg Novi

5
Podijeli

Nevrijeme koje je tokom protekle noći pogodilo područje opštine Herceg Novi pričinilo je značajnu štetu infrastrukturi i objektima i u toku je sastanak tima za vanredne situacije Opštine. Iz opštinske službe za informisanje potvrđuju da je najviše štete u naseljima Meljine, Kamenari i Podi.

Pojačane ekipe Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora na terenu su bile tokom cijele noći, a akcija traje i dalje. Na terenu su i ekipe gradskih komunalnih preduzeća, koje pojačanim intenzitetom rade na otklanjanju posljedica nevremena. U DVD Bijela i DVD Luštica angažovana su dežurstva i u stanju su pripravnosti.

Picerija i restoran

Prema izvještaju o djelovanju Službe zaštite i spasavanja, veća materijalna šteta pričinjena je na objektima auto praone i benzinske pumpe na Meljinama, na više kuća u Kamenarima i na Podima oštećeni su krovovi, prijavljene su štete i na strujnim instalacijama, stabla i odroni na kolovozu. Osim toga, materijalna šteta je pričinjena i na Vatrogasnom domu i prostorijama Direktorata za vanredne situacije u Meljinama.

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora popisuje sve objekte zahvaćene nevremenom i sačinjava zapisnike sa fotografijama. Popisani su objekti u Kamenarima i na Podima, a trenutno je u toku uviđaj u Meljinama.

Sistem 48 za prijave građana aktiviran je već u 4 sata ujutro, a do sada je stiglo preko 30 prijava koje se odnose na štetu nastalu usljed nevremena.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora pozivaju građane da nastave da na ovaj način prijavljuju štetu, telefonskim pozivom na broj 19800, kaže se na kraju saopštenja.

5 Komentari

  1. TAKO SAM I JA PRIJAVIO STETU PRIJE NEKOLIKO GODINA KADA JE BILO NEVRIJEME, IZASLA JE TROCLANA KOMISIJA NAPRAVILA ZAPISNIK I TU SE ZAVRSAVA PRICA.iAKO JE BILO RECENO DA CE STETA BITI NADOKNADJENA NISTA OD TOGA. NARAVNO JA SAM SVE SAM POPRAVIO.
    TAKO DA SE NE NADATE PUNO ,TO JE TRENUTNA PRICA KOJA SE BRZO ZABORAVI. ZAO MI JE LJUDI
    KOJI SU PRETRPILI STETU ALI CETE SE VJEROVATNO I OVAJ PUT SAMI MORATI SNACI.

    12

Ostavite komentar

*

code