Početna Društvo Zašto opet deponija na Šištetu?

Zašto opet deponija na Šištetu?

1

Preseljenje romskih porodica u nove montažne kuće u Drenoviku prije tri godine trebalo je da znači i prestanak odlaganja otpada, odnosno stvaranja divlje deponije u naselju Šištet u Igalu, gdje su godinama bili stacionirani. Jer, Romi sun a tom mjesti prije preseljenja i rušenja koliba gomilali sekundarne sirovine.

Foto: Čistoća doo Herceg Novi

Međutim, njihovu neslavnu praksu nastavili su drugi ekološki neosviješćeni pojedinci, što stvara dodatni posao za trenutno desetkovan kolektiv heregnovske “Čistoće”.

“Divlja deponija u Šištetu čisti se svaki drugi mjesec, jer građani kontinuirano odlažu kućni i kabasti otpad. Čišćenje ovog neuređenog smetlišta, otežano je jer je lokacija nepristupačna zbog naraslog šiblja i drače“, saopštavaju iz Čistoće.

Proteklih dana čsitač javnih površina prikupio je 4 kante otpada od 120 l, informišu iz preduzeća.

Podsjetićemo da je rasčišćavanje deponije na Šištetu počelo prije tri godine kada je 7 romskih porodica dobilo nove domove u Drenoviku. Tada je po nalogu Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora srušeno 10 „romskih“ koliba.

Dio na brdu Šištet u vlasništvu je Instituta Dr Simo Milošević, koji je u junu 2016. godine tužio romske familije zbog uzurpacije zemljišta i bespravno podignutih objekata.

1 komentar

  1. Mislim da bi bio bolji naslov teksta bio “Zašto komunalna služba čisti prostor Institutu Igalo kada ima 600 zaposlenih, te koliko plaćaju mjesečno komunalnom za tu vrstu usluge”

    19
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code