Početna Ekonomija Zašto se luksuzni kompleks gradi na Žvinjama, tik uz imanje predsjednika opštine?

Zašto se luksuzni kompleks gradi na Žvinjama, tik uz imanje predsjednika opštine?

14

Na dnevnom redu 5. redovne sjednice Skuštine opštine Herceg Novi, koja je odgođena za petak (26. novembar), nalazi se 15 tačaka o kojima će obornici raspravljati.

Između ostalih, pažnju javnosti i građana Herceg Novog je privukla 6. tačka dnevnog reda “Predlog odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje, odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – Sportskih objekata na Žvinjama – a riječ je o projektu pod nazivom “Eko sportsko selo Žvinje”.

Projekat koji se nalazi na dijelu katastartskih parcela 5762/1 i 5962/1 KO Sutorina, na površini od oko 22 hiljade kvadrata i predviđa sportske objekte, bazene, trim staze itd. Na osnovu navedenog, nameću se nekoliko pitanja: Kako dovesti investitore na lokaciju koja u 21.vijeku nema adekvatan i asfaltiran put do budućeg projekta, kao i osnovno pitanje kako dovesti investitore u selo Žvinje koje nema vodu za piće?

Dalje, pitanje je zašto se baš sada priča o ovoj investiciji, kada smo saznali od dobro obavještenih izvora iz opštine Herceg Novi da je ovaj projekat završen prije tri godine? Uvidom u katastarske podatke i parcele, došli smo do zanimljivih činjenica.

Naime, odmah pored navedenog projekta “Eko sportsko selo Žvinje” nalazi se zemlja koja je u vlasništvu prvog čovjeka grada, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića. Ne želimo ništa da prejudiciramo, ali stiče se utisak da navedeni projekat nakon ovih podataka, nije slučajno odabran da se gradi baš na Žvinjama. Interesantno je i da je predlagač upravo Kabinet predsjednika.

Prema pouzdanim informacijama projekat još uvijek nema saglasnost resornog ministarstva je Prostorno urbanistički plan ne dozvoljava gradnju. Takođe, na predmetnoj lokaciji nema konzervatorskih uslova, koji su neophodni jer se nalazi u bafer zoni pod zaštitom UNESCO-a.

Ostavljamo građanima Herceg Novog da sami prosude o cjelokupnoj situciji, a predsjedniku Opštine Stevanu Katiću da nas demantuje dokazima ako nismo u pravu.

14 Komentari

 1. I treba da se gradi na Zvinje,Lusticu,Poda,itd..
  Pamtim iz osnovne i skolskog centra kako su bili muceni i omalovazavani djaci iz Novskih zaselaka i okruzenja!
  Hvala bogu pa mi je podario razum pa i nejak sam se suprostavljao nasilnicima koji su htjeli da budu nasilnici prema i zenskim i muskim od Krusevica do Zvinja mada ni oni se nijesu podali pogotovo Krusevice tvrda rijec i pesnica, predobar narod…

 2. Najgori mogući predsjednik opštine ikad,čak je gori i od nekadašnjeg Dragana Jankovića…uništio je Herceg Novi,napravio je ruglo od grada..

  40
  19
 3. Je li se ovo Stevica sprema za penziju pa da dok moze obren jos koji € kao i na garazu, a ujedno da poveca cijenu placa i sve to u interesu grada.!?!?!?

  48
  6
 4. Cinjenica je da se u posljednjih 5/6 godina forsira gradnja na Zanjicama sto ne mora da upucuje na Katica I njegov interes. Mada he interesantno I ko stoji iza ovog novog restorsna pored puta koji je izgradjen na Drzavnom zemlji.

  78
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code