Početna Društvo Zašto se na Debelom brijegu čeka i po dva sata?

Zašto se na Debelom brijegu čeka i po dva sata?

8

Zatvaranje graničnog prelaza Kobila – Vitaljina između Crne Gore i Hrvatske, primoralo je sve koji putuju u jednu ili drugu državu da koriste veći prelaz  Debeli Brijeg. To, međutim, posljednjih dana  stvara velike gužve i zastoje na našoj strani.

– Sve od 24. septembra kada je granični prelaz Vitaljina zatvoren zbog nastavka rekonstrukcije  i unaprjeđenja usluga, na Debelom Brijegu su nastali saobraćajni kolapsi u trajanju od čak dva časa – tvrdi jedan od mnogih putnika “iz kolone”  i čitalaca portala Radija Jadran.

On kaže da umjesto da su otvorene dvije trake za automobile i jedna za autobuse, u funkciji su samo dvije. Navodi da su na crnogorskoj strani kolone ogromne, a na hrvatskoj se čeka maksimalo 20 minuta.

– Tako stranci koji krenu da rent a car–om posjete Crnu Goru, nerijetko odustaju kada vide šta ih u povratku čeka. Apelujem na granične službenike da primjene ljetnji režim rada, jer umjesto da turistima olakšamo ulazak i dočekamo ih široke ruke, mi ih odbijamo, a cilj nam je produženje sezone – tvrdi ovaj Novljanin.

Kako Radio Jadran saznaje u Odjeljenju granične policije Herceg Novi, tačno je  da se više ne primjenjuje ljetnji režim na graničnim perlazima. Ali, član 34 Zakona o graničnoj kontroli dozvoljava graničnoj policiji da selektivno kontroliše ili da odstupa od režima granične provjere u slučaju velikih zastoja na graničnim prelazima. Tako će službenici granične policije ubrzo preduzeti sve kako bi spriječili saobraćajne kolapse i gužve.

8 Komentari

 1. A zasto, tvrde balkanske granice, i prije 50-tak godina je isto tako bilo na granici sa Italijom, jos su se i carinici na nama izivljavali, a Hrvati, da da, podjite autom u pravcu Neuma, da dalje ne pricam.

 2. Sve je ovo tacno,kada idem u Italiju najvise cekam a nasoj granici,i dalje je misterija zasto . Policajci kuckaju pojedinacno podatke iz pasosa,uopste ne razumijem zasto sve ovo rade, da li protiv drzave?ne mislim ovdje samo na policajce ,jer oni rade po naredbi nekoga !

  17
  1
 3. Zbog prirode posla prelazim svaki drugi dan.
  CG policajci sa kojima se I licno poznajem, mi kontrolisu I pasos I dokumenta vozila, u oba pravca, dok Hrvati samo mahnu.
  E sada procijenite zasto se ceka.

  30
  6
  • Ne znam Luka o čemu se radi, ali sumnjam da se isto tako dobro ne poznaješ i sa HR graničnom policijom.Mislim, mahnu ti…..E sad, zbog čega te jedni kontrolišu, a drugi ne, to je već drugo pitanje.Valjda svako treba da radi po zakonu, jedni ga ne primjenjuju, drugi da?!

   5
   15
   • Meni niko ne mahne…svi sve kontrolisu…odem do Cilipa i vratim se odmah…A oni opet sve gledaju i stembiljaju ponovo….i kad god sam prolazila Hrvati su ti koji prave guzvu…po dva sata skoro cekam i tozadnji pu pocetak septembra….nije ni bilo.guzve ali je Hrvati stvore…majstori su u tome .

    14
    2
   • Ne shvataj bukvalno, ne poznajem ih.
    Ali Lupe pecat I to je to.
    Ne kontrolisu autokoje su kontrolisali
    juce ili prime sat.
    Nasi prave zastoj!

    2
    2
 4. Uvijek se na našoj strani više čeka.. ili im je komjuterski sistem loš ili ne znaju sa kompjuterima šaljite te ljude na usavršavanje ! i spori su ljudi moji ko puževi…pa zar oni tako misle da rade ! To je nevidjeno.. sramota da se toliko dugo čeka na granici u ovo doba..Predjoh preko vikenda malu granicu.. na našoj strani kolona na njihovoj ništa… Dok se naši dogegaju iz one kućiceeee…prodje voz. Jad i čemer na našoj granici. Biće tapkaju jednim prstom..Svi na radnicčki na kurs daktilografije pa cete znat tipkat i nožnim prstima!

  33
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code