Početna Društvo Zašto se više ne održava memorijal u znak sjećanja na sportistu Slobodana...

Zašto se više ne održava memorijal u znak sjećanja na sportistu Slobodana Stijepčića?

10

Danas se navršava pedeset godina od tragične smrti vrsnog sportiste i intelektualca Slobodana Stijepčića.

Toga dana 9. septembra, prije pedeset godina na državnom prvenstvu Jugoslavije, koje se održavalo u Tivtu, takmičeći se, tragično je u svojoj 27. godini stradao jedinac svojih roditelja, Slobodan Stijepčić, prvak države u ronjenju.

Kao biolog, bio je zaljubljenik u planinsko zaleđe Herceg-Novog, a posebno u podvodni život mora koji je strastveno istraživao. To ga je opredijelilo da bude član ronilačkog društva “Jugole Grakalić” iz Herceg-Novog.

Klub je godinama poslije njegove smrti, u znak sjećanja na svog istaknutog člana, organizovao Memorijal Slobodanu Stijepčiću. Ta tradicaja je neobjašnjivo prekinuta.

Ko je na to imao pravo i zašto je to uradio?

U ovim vremenima kad Herceg-Novi organizuje bezbroj manifestacija, trebalo bi obnoviti sjećanje na ovog plemenitog sportistu, intelektualca, blage naravi, vedrog duha, autohtonog Novljanina, koji bi i danas mladima mogao da bude primjer kako treba da izgleda uzorni mladić koji nesebično voli svoj Herceg-Novi.

10 Komentari

  1. Pitam se ima li ronilaca u Boki i dali ih ima brojcano dovoljno da bi se odrzalo takmicenje. Ako ne,makar obiljeziti taj datum polaganjem vijenca.
    Takodje se zaboravilo da je ove godine, 30 avgusta, 160g od rodjenja Marka Cara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code