ZASTOJI U NJEGOŠEVOJ ULICI SVAKODNEVNI

ZASTOJI U NJEGOŠEVOJ ULICI SVAKODNEVNI

55
0
Podijeli

zastoj1807Gužvu na hercegnovskim ulicama ne prave samo vozila hercegnovskih registracija kojih je oko 12.500, od toga blizu 900 motocikala. Ovih dana je često nemoguće proći kroz grad, jer se neko nepropisno parkirao i zatvorio prolaz jednosmjernom ulicom velikim autobusima gradskog prevoza, kompanije „Blue line“.Takvu situaciju zabilježili smo oko 13h danas  u Njegoševoj ulici, na mjestu gdje je presjeca stepenište 28.oktobar, koje vodi ka gradskoj luci.

 

U jedinoj gradskoj saobraćajnici desetominutni zastoj i kilometarsku kolonu izazvao je autobus Blue line-a ,koji nije mogao proći  zbog parkiranog kamiona podno skala. Kamion je bio podgoričkih registarcija firme GRAND lux, nepropisno ostavljen dijelom čak i na pješačkom prelazu.Gabariti dva vozila bili su preveliki za uzanu jednosmjernu ulicu, tako da se nijesu mogli provući ni motociklisti. Vozača kamiona nigdje na vidiku, temperatura na dnevnom maksimumu, kolona vozila iza autobusa sa naoštrenim vozačima. Kondukter i vozač Blue line-ovog autobusa rizikovali su, pokušali i uspjeli da se nekako provuku pored metalne ograde kojom je ograničen kolovoz. Ali samo zato jer su prethodno pomjerili ogradu za desetak dvadeset centimetara.

Picerija i restoran

zastoj21807Olakšanje nakon desetak minuta čekanja. Nije mnogo, ali nije  prvi put, čak ni u jednom danu. Godinama je ista slika ljeti u Njegoševoj ulici –  autobusi zaglave saobraćaj, jer se neko, obično su to vozači sa strane – parkirao uz put! Bar su dva razloga za to -autobusi su definitiivno predimenzionirani za saobraćanje jednosmjernom uskom ulicom, ali su i vozači neodgovorni, a komunalna i saobraćajna policija ne stižu da danonoćno dežuraju na gradskoj saobraćajnici.

U svakom slučaju – dok se nešto ne promjeni, kada krećete u centar Herceg Novog  ovih vrućih dana, razmiliite da li je to neophodno, ili se naoružajte strpljenjem.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code