Početna Društvo ZAŠTO NATAŠA TATALOVIĆ JOŠ NE SJEDI U FUNKCIONERSKOJ FOTELJI?

ZAŠTO NATAŠA TATALOVIĆ JOŠ NE SJEDI U FUNKCIONERSKOJ FOTELJI?

0

galerija josip b benkovicBivša načelnica hercegnovske Komunalne policije, Nataša Tatalović (SNP)još nije preuzela obećanu funkciju direktorke JU “Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” jer, kako nam je rekla, nikako da se održi Upravni odbor ove ustanove.
– Nisam još direktorka JU Muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Bneković, jer petočlani Upravni odbor mora većinom glasova da izglasa moje postavljenje. To se nije dogodilo, jer jedan od njih je bio suzdržan, drugi je odbio da glasa jer nije primao platu, a ostala tri člana glasala su za mene – objašnjava za Radio Jadran, Nataša Tatalović. Ona ne zna koliko će još čitav proces prelaska na novu funkciju trajati, jer uskoro mora umjesto Upravnog odbora biti izabran Savjet, koji će donjeti odluku. Ali, i tu po njenom mišljenju ima nedoumica. – Pitanje je da li će i na Savjetu biti potrebna apsolutna većina.
Možda bi najbolje bilo da pitate predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović – ogradila se Tatalovićka uz dobru preporuku, jer predsjednica Đurović ima sljedeće tumačenje:
– Radi se na formiranju Javne ustanove Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, na regulisanju svih njenih pravnih akata, a ne na izboru osobe koja će obavljati funkciju direktora, tako da neko ”trči pred rudu” – kaže nam Đurovićka.
Treba donjeti više pravnih akata, na nekoliko različitih sjednica i to je procedura koja traje, a koliko će to trajati, predsjendica Skupštine opštine Herceg Novi ne može precizirati.
Nakon lokalnih sedmoaprilskih izbora prošle godine Nataša Tatalović je sa mjesta načelnice Komunalne policije nakon pet godina smjenjena i tada su tokom postizbornih koalicionih dogovora njoj namjenili mjesto direktorke ove ustanove kulture.
Ona se trenutno vodi da je na bolovanju, a po zakonu o javnim funkcionerima, kako nam je rekla, ona ima pravo na isplatu ličnog dohotka punu godinu od prestanka važenja funkcije, što će isteći krajem avgusta ove godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code