Početna Ekonomija Zatražena podrška programa ADRION za 186 projekata u regionu

Zatražena podrška programa ADRION za 186 projekata u regionu

0

U Tivtu je, u okviru ovogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore, održan dvodnevni sastanak Odbora za nadgledanje Jadransko-jonskog transnacionalnog programa (ADRION).

Na sastanku je uslovno usvojena lista projekata koji će biti podržani u okviru II poziva za Prioritetnu oblast 2 – Održivi region. Konačna lista projekata će biti poznata krajem jula 2019. godine, nakon završne provjere projektnih partnera.

-U okviru II poziva, koji iznosi 34,3 miliona eura, od čega je 5,1 miliona eura iz fonda IPA, ukupno je zatražena podrška za 186 projekata. Čak 125 pristiglih projektnih prijedloga se odnosi na promociju prirodne i kulturne baštine, dok je 61 aplikacija odgovor na izazove u okviru ekološke ugroženosti i prevencije prirodnih nepogoda- saopšteno je iz Vlade.

Takođe, na sastanku je predstavljena ažurirana verzija radnog plana projekta Jedinica za podršku Strategiji EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR), kao i razmijenjena mišljenja delegacija 8 država o nastavku programa u narednoj finansijskoj perspektivi 2021-2027.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code