Početna Društvo Zatrpavanje otpada na Tisovim gredama po dogovoru mještana, “Čistoće” i Opštine

Zatrpavanje otpada na Tisovim gredama po dogovoru mještana, “Čistoće” i Opštine

7

Na privremenom odlagalištu komunalnog otpada Tisove grede evidentan je napredak u zatrpavanju otpada, čime je od prošle srijede do danas ispoštovan dogovor koji su mještani MZ Ubli postigli sa predstavnicima lokalne uprave. Ukoliko se nastavi sa trenutnom dinamikom, mještani će odustati od blokade dovoza otpada. U suprotnom biće prinuđeni da ponovo fizički onesposobe istovar.

Predsjednik MZ Ubli, Goran Vuković, direktor Čistoće Vasilije Seferović i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Bošković obišli su danas deponiju. Prema riječima Vukovića, dogovor postignut prošle srijede za sada se poštuje:

„Situacija se bolja nego što je bila. Količina materijala kojim se zatrpava stari dio koji i dalje dimi je veća, prave se „kaskade“ kako bi se prišlo dnu deponije i pokušalo da se dim potpuno neutrališe. Smeće koje se dovozi posljednjih 5 dana je vidno boilje zasuto nego ranije. Što će biti dalje, vidjećemo“, kazao je Vuković.

Direktor Čistoće, Vasilije Seferović, kazao nam je da se dnevno odveze oko 30 tona komunalnog otpada na Tisove grede, odnosno oko tri kamiona.

„U prosjeku tri kamiona odlaze, nekad i 4, a zastire se materijalom koji je „samljela“ deponija, ne dovozi se novi inertni materijal. Dovozićemo ga kad se bude potrošilo ovo što je na deponiji sada“, naveo je Seferović.

Kako je rekao, svi su zadovoljni trenutnom dinamikom odvoženja.

Sljedećeg ponedjeljka mještani i predstavnici lokalne uprave ponovo će se okupiti na deponiji, kako bi utvrdili da li se poštuje dogovor.

7 Komentari

  1. Opet će biti isto. Vratite Baždara i Zarubicu, nema više politike. Hoćemo stručnost i principjelnost. Arsića i Kostićku na odgovornost

    13
    3
  2. Ja ne znam al i dalje se osjeća bazd u prve kuce na Dugunj la jel sad to dolazii sa Tisovih greda ili iz Niksica ne znam. U selo uveče se ne može ostati sramota kome smo dali podrsku na izborima 2017 pa glasajte moji ubjani i dalje ovi stranku koja nam je učinjena ovo

    12
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code