Zatvara se konkurs za 7 lokalnih funkcionera u Herceg Novom

Zatvara se konkurs za 7 lokalnih funkcionera u Herceg Novom

9
Podijeli

Predsjednik Opštine Stevan Katić raspisao je 27. odnosno 30. oktobra 7 javnih konkursa i to za izbor: glavnog administratora Opštine, direktora Direkcije za zastupanje i imovinu, rukovodioca Službe za unutrašnju reviziju, sekretara Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, direktora Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kao i za izbor izvršnog direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada. Oni se biraju na period od 4 godine.

Konkurs za direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada istekao je 14. novembra, dok ostali ističu danas.

Picerija i restoran

Konkursi jesu zvanično zatvoreni, ali se još čekaju aplikacije onih koji su dokumentaciju poslali poštom, pojašnjava za Radio Jadran, šef kabineta predsjednika, Vladimir Arsić:

“Čekamo 8-15 dana da stigne dokumentacija za prijave poslate poštom, pa će to tada i biti finiširano. Koliko je prijava tačno stiglo ne mogu vam reći, jer su ponude zatvorene. To ćemo znati tek kad budu otvorene pred komisijom”, kazao je kratko Arsić

Uslov za apliciranje za mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada bio je VSS – nivo obrazovanja VII/1, kao i tri godine radnog iskustva na rukovodećim mjestima odnosno poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu.

Za glavnog administratora Opštine zahtijevana je takođe visoka stručna sprema – nivo obrazovanja VII/1- Pravni fakultet, 5 godina radnog iskustva i položen stručni ispit za rad u državnim organima kao posebni uslovi. Pored njih, kandidati bi trebalo da ispunjavaju opšte uslove utvrđene Članom 32. Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Slični uslovi sa nivoom obrazovanja, radnim iskustvom od 3 – 5 godina kao i položenim pravosudnim ispitima za rad u državnim organima traženi su i na ostalim konkursima.

Arsić  je dodao da bi u narednom periodu trebalo da budu raspisani i konkursi za ostale rukovodioce Sekretarijata i Javnih preduzeća koji su sada vršioci dužnosti, mada nije mogao precizirati kada i za koje.

Podsjetićemo da je na mjestu direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada trenutno v.d. Boro Lučić, koji je zamijenio Nikšu Grgurevića. Za v.d. glavnog administratora postavljen je Nenad Đorđević.

Direkcijom za zastupanje i imovinu rukovodi v.d. Jelena Poledica, Službom za unutrašnju reviziju Danica Sijerković, Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost v.d. sekretar Aleksandar Kovačević, Službom za zajedničke poslove i informacione sisteme Boris Obradović. Rukovodilac za Službu lokalne samouprave još nije izabran.

9 Komentari

 1. Trwbali bi javno o javiti njihove poslivne rezultate postignuts u predhodnom periodu.
  Jedino bi to bilo zanimljivo istaknuti na portalu i imovinsku listu, da vidimo kakva ce biti kad budu odlazili

  4
  1
 2. Depolitizacija, hmmm!Koga vi zamajavate, gori ste od DPS-a.Svi osim Poledice su partijski vojnici.Sram vas bilo kakvu poruku šaljete narodu Arsic iz Tivta sef Kabineta u Herceg Novom.Idite djelite boce po Petnjici i Mojkovcu i niste za bolje ni vi ni ovi vaši depolitizovani direktori sa crvenim kravatama.Hvala doktoru Maricu na obećanoj depolitizaciji.Nema nam spasa.

  28
  5
 3. E baš da vidimo hoćete li se držati izbornih obećanja ili ćete izabrati “partijaše” !
  Već je simptomatično to da ste raspisali samo oglase za radna mjesta na kojima imate kandidate koji formalno (bukvalno samo formalno) zadovoljavaju uslove.
  Ove druge ne raspisujete jer čekate da “vaši” steknu r.iskustvo, a ponekima ni samo radno iskustvo nije dovoljno.

  33
  11

Ostavite komentar

*

code