Početna Društvo Zatvor zbog prevare i “liječenja” crnom magijom: Valjevčani oštetili Novljanina za preko...

Zatvor zbog prevare i “liječenja” crnom magijom: Valjevčani oštetili Novljanina za preko 44 hiljade eura

10

Presudom Osnovnog suda u Herceg Novom sudija Ivan Perović okrivio je S.N ( 39) na kaznu zatvora od 3 godine, a L.T ( 38) na kaznu zatvora od 2. godine i 6 mjeseci zbog krivičnog djela prevara.

Sud je okrivljenima iz Valjeva, uračunao vrijeme provedeno u pritvoru počev od 5.jula 2019.godine.

Oni su, kako nam je saopštila portparolka, sutkinja Osnovnog suda, Vesna Gazdić, od oktobra 2017. godine do kraja juna 2019. godine džali u zabludi oštećenog S.G iz Herceg Novog u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica da se S.N. bavi pružanjem pomoći liječenjem i skidanjem crne magije.

Novljanin se okrivljenom S.N obratio za pomoć preko društvene mreže Facebook zbog porodičnih problema.

-Kod njega je stvorio ubjeđenje da će mu S.N pomoći u skidanju crne magije. Okrivljena L.T stvorila je kod oštećenog osjećaj bliskosti i povjerenja ,tako što je lažno prikazivala okrivljenog S.N kao moćnog i opasnog čovjeka koji se zauzeo da pomogne oštećenom. Time je oštećeni održavan u zabludi, povinujući se zahtjevima okrivljenih usljed čega je okrivljenom S.N u periodu od 30. oktobra 2017. do 28. Juna 2019. godine 41 put uplaćivao novacm u ukupnom iznosu od 44.785 eura- saopšteno je iz Suda.

Okrivljeni S.N je lice koje je ranije pravosnažno osuđivano za isto krivično djelo, te je riječ o specijalnom povratniku, dok okrivljena T.L ranije nijeosuđivana.

10 Komentari

 1. Dakle, nas naivni i sujevjerni sugradjanin je uredno uplacivao ” prevarantima” novac, ocekujuci za uzvrat sta? Pjesmice za laku noc, bolju vremensku prognozu, Inter-Milan X-1? Molim ove dezurne novske babe vracare tracare, sto vjeruju u ovakve stvari, a ima ih nebrojeno da mi pojasne. Da se pretpostaviti da ih doticni ne bi tuzio, da mu je u zivotu kojim slucajem krenulo bolje. Nazalost “osteceni” je samo jedan u nizu onih koji u XXI vijeku vjeruju u ovakve idiotluke.

  39
  1
  • Da sam sudija, odro bi ga sa još četeres iljada, kad je magarac. Ajde što traži pomoć od takvih ljudi, događa se, ništa drugo nije pomoglo, ali, braćo mila, tolike pare?!

   24
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code