Početna Društvo Zatvorena ambulanta u Igalu, moguć dolazak dva ljekara u Dom zdravlja

Zatvorena ambulanta u Igalu, moguć dolazak dva ljekara u Dom zdravlja

11

Ambulanta Doma zdravlja u Igalu od danas je zatvorena do daljnjeg zbog „prekompozicije“ medicinskog kadra, a svi korisnici usluga upućuju se u centralnu zgradu Doma zdravlja Herceg Novi. Ambulanta u Bijeloj, uz dva medicinska tima, radiće i dalje po predviđenom rasporedu, potvrdio je Radiju Jadran v.d. direktora Doma zdravlja, dr Goran Komar.

Problem sa nedostatkom kadra usljed epidemije korona virusa se nastavlja, s obzirom da je i danas jedna doktorka u centralnoj zgradi koja ne može da radi zbog temperature, ali će biti testirana tek za dva tri dana, objašnjava on:

„Kad imamo pojavu temperature među zaposlenima, ne možemo test uraditi odmah, već za dva tri dana, kad će to biti validno. Ona je zajedno sa ukućanima u izolaciji. Da li ima kovid znaćemo za dva tri dana“, objasnio je kratko dr Komar.

Nedostajući kadar u Domu zdravlja, kako je rekao, ne može „obezbjeđivati“ resorno Ministarstvo, već je to, kako smatra obaveza ustanove koja kadar potražuje. Dom zdravlja trenutno ima potrebu za ljekarom opšte medicine:

„To je ono što je najteže kada govorimo o kadrovskim problemima Doma zdravlja. Godinama na Birou rada nema ljekara opšte medicine. Činimo napore da ga dobijemo i idemo i preko internetskih grupa koje okupljaju ljekare na području susjednih država. To je dalo napredak, imamo interesovanje dva ljekara iz Hercegovine i postupci za prijem su u toku – ističe dr Komar.

Dom zdravlja trenutno opslužuje minimalan broj ljekara. U popodnevnu smjenu kako je dodao „ući“ će dvoje ljekara zato što je treća doktorka prijavila povišenje tjelesne temperature. Jedan od njih opslužuje kovid ambulantu. Kako je više puta od postavljenja isticao, uz rukovodeću ulogu u Domu zdravlja i sam dalje nastavlja rad sa pacijentima, pa će tako biti i danas, po povratku sa službenog puta.

Ostali servisi u sklopu Doma zdravlja, kao što su Dječiji dispanzer, Centar za podršku, su kadrovski obezbijeđeni, osim ljekara opšte medicine.

Drugi problem je kako je naveo popuštanje nadzora nad oboljelima i kontaktima koji su u samoizolaciji. Takvi se pojavljuju na šalterima Doma zdravlja, ističe dr Komar. Na jutrošnjem sastanku sa načelnikom Centra bezbjednosti, Goranom Banićevićem, predložili su intenziviranje kontrole u kućama kao i telefonskog provjeravanja izolacija. To su, kako je dodao, mjere koje smatraju efikasnim.

11 Komentari

 1. Zatvarajte
  Doktor Matković je sa lakoćom cjelo Igalo držao(nek mu je laka zemlja)
  A sad naj lakše zatvoriti???
  No su tamo i bez corone bili kilavi i na rate radili!!!

  10
  3
 2. Kad mi je otac imao koronu, majka je istog tog doktora sto sad pametuje, pitala da li treba da bude u izolaciji jer je prvi kontakt, a inace je zaposlena. On je rekao kad bi svima tako davali bolovanje jer su kontakti ne bi imao ko da radi….eto to je njegovo misljenje bilo prije samo 3 mjeseca. A oca mi je pregledavao, ustvari slusao, sa ugaljenosti od 4m, i napravio zapisnik, jer to ne moze biti nalaz doktora, i ako je bio zakamufliran do usiju. Hvala mu na ljudskosti, strucnosti i na trudu koji je ulozio…i za ovo ce nekad odgovarati!

  26
  3
 3. Pozitivni izgleda slobodno setaju po gradu, ili ostali ukucani, regularno idu ko na poso ko u skolu, ili ni ne prijavljuju ukucane…
  Zbog neodgovornih pojedinaca nadrljasmo svi

  19
 4. “Ljekari i medicinsko osoblje su maksimalno posvećeni radu i borbi protiv ove velike i teške pošasti”, ocijenila je Borovinić Bojović.
  “Drugi problem je kako je naveo popuštanje nadzora nad oboljelima i kontaktima koji su u samoizolaciji. Takvi se pojavljuju na šalterima Doma zdravlja, “ističe dr Komar.
  A da li to znaci da na salterima treba da čekaju zdravi a ne bolesni?Inace je sve ok!Je li vd DZ sam isao u Hercegovinu da trazi doktore?Podobne!

  18
  6
 5. Najmanje 50 ljekara u Banji na prinudni odmor, objekat prazan a zatvaraju ambulantu!
  Ko je ovdje lud, znaju li nadležni kakva je situavžcija.
  Sa druge strane komunalna policija i inspekcije i uprava Policije kai da krpenje mjera ne zanima. Malonko nosi nasku ukaze u jafane i pekare bez maske niko ne reaguje.U pekarnici ispod CB na Toploj malo ko ulazi sa maskom. Prodavačica hleba ih i ne opominje.Mediju ne pišu je ne bi da se zamjeraju.
  Pa se onda čude broju bolesnih iu mrtvih.

  16
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code