Početna Naslovna Zatvoreni hoteli Carina i Iberostar u Herceg Novom do 1. avgusta?

Zatvoreni hoteli Carina i Iberostar u Herceg Novom do 1. avgusta?

32

Skoro svi veći hotelski objekti u Herceg Novom, otvoreni su za turiste, uz umanjene cijene ponude prilagođene nižim tarifama, mada je posjeta u njima „tanka“, svega 888 gostiju.

Dok ne dođe do smirivanja pandemije, a dolasci gostiju postanu izvjesniji, za posjetioce će i dalje biti zatvorena sva tri hotela kompanije Carine, u Bijeloj Park i Delfin i hotel Kumbor, kao i Iberostar Herceg Novi u Njivicama. Ovo je trebalo da bude prva godina u kojoj će hoteli Carina poslovati u sastavu španskog turoperatora Iberostar, jednog od najvećih hotelskih lanaca u svijetu. Sezona je prema potpisanom desetogodišnjem ugovoru, o saradnji trebalo da traje 214 dana. U narednih 10 godina Iberostar se obavezao da će u Bijelu i Kumbor dovoditi visokoplatežne goste, a menadžment kompanije Carine treba da obezbijedi visok nivo usluga kakav se podrazumijeva u svih 140 hotela kojima u svijetu gazduju Španci.

No, pandemija je drastično promijenila njihove planove. Vlasnik Carina, Čedo Popović s ponovnim otvaranjem granica bio je optimističniji, očekujuči da će makar jedan od hotela sredinom jula biti otvoren, te da bi kakav takav prihod mogli imati u avgustu i septembru:

„Hotele još nijesmo otvorili i tu nema promjene u odnosu na protekli period. Ipak, čekamo da vidimo da li će biti nekih promjena nakon 1. avgusta, iako još ne znamo. Nemamo ni najava, ali čekaćemo početak avgusta. U slučaju promjena, otvorićemo najvjerovatnije Park“, kazao je Popović Radiju Jadran.

Na portalu Booking.com nije moguće rezervisati smještaj ni za jedan od tri hotela, koji su pod brendom španskog hotelskog giganta Iberostara. Ocjene turista o usluzi, objektu, higijeni, ishrani i kompletnoj ponudi su vrlo visoke 8,5 – 8,6 za Park i Delfin, kao i 9,1 za hotel Kumbor.

U ogranku ove grupacije u Njivicama i dalje čekaju odluku menadžmenta o otvaranju. Nadaju se da bi to moglo biti u narednih nekoliko dana. Sve će u najvećem dijelu zavisiti od interesovanja. Ipak, cijene su, kako su nam kazali u hotelu, niže u odnosu na lanjske za oko 20%:

„Cijene se mijenjaju u zavisnosti od perioda godine/sezone, obično na svakih 15-ak dana, ali odluku o tome donosi glavni menadžment u Španiji. Poziva/interesovanja smo imali tokom praznika, ali sve to nije ohrabrujuće“, kažu u hotelu.

Na ovaj način van upotrebe za sada je više od 900 smještajnih kapaciteta Iberostara u Herceg Novom.

32 Komentari

 1. S obyirom da korona nece dozvoliti da otvori hotel Kumbor , oce li pustiti narod Kumbora da prosetaju plazom (ili citaj dijelom obale koju je nasuo u more svih nas preko 10000 kvadrata mora je okupirao) ili ce i dalje imati onog divljaka sto cera narod ko da mu je to djedovina !!!

  22
  1
 2. Sta ce biti sa hotelom kumbor koji je izgradjen sa mitropolijom na njihovom zemljistu,i da li ce otimanjem imovine spc cedu partner postati miras?

  17
  11
   • Nemoj da zaboravis da slavis svece, CRNOGORSKE VLADIKE, da su Crnogorci dolazili da ginu i brane svetinje u Boki, pa su cak i na Napoleona udarili.
    Niko drugi nije dosao da pomogne, kao sto niko iz Srbije, Bosne, ili Boke nije dosao da brani Ostrog od Turaka. Ni Ostrog ni Cetinjski manastir!
    Kako to? Zasto Srbijanci nisu poslali vojsku da pomogne u odbrani Ostroga?
    Boka je u sastav CG usla jos 1814, nego treba uciti istoriju i znati. A u sastavu Duklje je bila i prije skoro 1000 godina.
    Sve dok je nije okupirao Stefan Nemanja i do temelja spalio sve gradove u Duklji, pa i u Boki, osim Kotora.
    O tome licno pise Sveti Sava.
    Nego, od kad je Beograd u sastavu Srbije? A Vojvodina?
    Inace, za Mirasa se slazem, njegovoj organizaciji nema mjesta ni u Boki, niti bilo gdje u Crnoj Gori.

    8
    2
    • Beograd i Vojvodina su u sastavu srpskih država već skoro 2000 godina. Nemačka istorija koja štimuje stvarne podatke pominje 5. ili 6. vek, dok realni podaci iz mnogih izvora govore da su srpska plemena naseljavala oblasti od današnjeg Berlina do balkana. Naša istorija je slavna, ne dajmo nemcima da nas teraju da verujemo u njihovu verziju istorije

     1
     2
 3. Gosp. Popoviću sve čestitke. Obogatio je ovu opštinu sa tri luksuzna hotela.Ali u Herceg Novom samo znaju da kritikuju a da rabotaju slabo. Pitam se koji hotel je napravila ova gospoda koja samo znam da drži slovo predike.Nadam se i radujem još nekom hotelu u sastavu ” Carina”.

  22
  36
 4. Zelim svima da uspjesno rade, osim ovim iz IBEROSTARA jer takvo izivljavanje nad gradjanima nigdje nisam vidio.
  Kupili su nekadasnju drzavnu imovinu za male pare i onda poceli da se izivljavaju time sto zatvaraju kapiju i uvode neke astronomske i nebulozne pakete za novljane…
  Zelim samo njima da nikad ne otvore jer su im postupci mizerni.
  Ako imate problem sa mladima, dolaze i parovi sa djecom i ozbiljni ljudi koji zele da se okupaju i popiju pice.

  47
  5
 5. Ne mogu vjetovat sta pisete. Toliko mrznje i ljubomore, razmisljate li od cega ce drzava finansirat zdrsvstvo, skolstvo, penzije, kad nista ne radi. Bitno je da se radujete tudjem zlu a eto skucajnisti, ja sam bivsi radnik Hotela “Park”, ispostovan do zadnjeg eura. Koliko radis toliko si placen. Moja je odluka bila da konkurisem u Porto Novi, i sad sam bez posla, poslije pola godine raznih ovecanja. Samo istinu pisem, sam pao, sam se ubio.

  22
  30
 6. CEDO KAD OVE GODINE NECE BITI GOSTIJU PUSTI BAR NAS DOMACE DA SE KUPAMO I SUNCAMO NA PLAZU A NE IH TVOJI RADNICI TJERAJU KO DA SMO NEDAJ BOZE GUBAVI. NIJE TI TO DJEDOVINA. HVALA

  55
  5
  • U nadi da čete prikazati ovaj komentar, ponovo ga postavljam:
   Uslijed kvara kolektora -kanalizacije u Bijeloj,s lijeve strane Hotela Delfin, došlo je do izlivanja fekalija u more. Odemo da se okupamo ispred Hotela Park(znajući kretanja morskih struja…)… Jedna porodica sa malom djecom se kupala, i nas par Bijeljana …Odmah se pojavio jedan od mjestana sa đipom, istjerao nas iz vode, sa obrazloženjem da je zabranjeno koristiti plažu.
   Čak je postavljena NEUGLEDNA tabla o navedenoj zabrani.
   Takav ponižavajući postupak vlasnika hotela je neoprostiv… Uopšte ne uvažava potrebe lokalnog stanovništva i posjetilaca.
   Krši Zakone devastiranjem obale, ‚‚nasipanjem‚‚ šuta, kamenja, riječnog šljunka pravi nove KATASTARSKE PARCELE….
   Zatrpao je i RIBARSKU POSTU Pod maslinom koja je duga 80m, a nalazi se sa lijeve strane hotela”Park” gledano s kopna na more.
   Zatrpao je kamenjem dio obale isto sa lijeve strane između Hotela i Autokampa, ispred privatnih kuća , obečavajući da će napraviti betonsku plažu….Ništa od toga.
   Svuda u svijetu drzave i gradovi se ponose plazama dostupnim svima…

   20
   1
  • Uslijed kvara kolektora -kanalizacije u Bijeloj,s lijeve strane Hotela Delfin, došlo je do izlivanja fekalija u more. Odemo da se okupamo ispred Hotela Park(znajući kretanja morskih struja…)… Jedna porodica sa malom djecom se kupala, i nas par Bijeljana …Odmah se pojavio jedan od mjestana sa đipom, istjerao nas iz vode, sa obrazloženjem da je zabranjeno koristiti plažu.
   Čak je postavljena NEUGLEDNA tabla o navedenoj zabrani.
   Takav ponižavajući postupak vlasnika hotela je neoprostiv… Uopšte ne uvažava potrebe lokalnog stanovništva i posjetilaca.
   Krši Zakone devastiranjem obale, ‚‚nasipanjem‚‚ šuta, kamenja, riječnog šljunka pravi nove KATASTARSKE PARCELE….
   Zatrpao je i RIBARSKU POSTU Pod maslinom koja je duga 80m, a nalazi se sa lijeve strane hotela”Park” gledano s kopna na more.
   Zatrpao je kamenjem dio obale isto sa lijeve strane između Hotela i Autokampa, obečavajući da će napraviti betonsku plažu….Ništa od toga.
   Svuda u svijetu drzave i gradovi se ponose plazama dostupnim svima…

 7. U svakom normalnom društvu vaš neuspjeh je i naš neuspjeh i bilo bi sasvim logično da vas žalimo ali pošto ovo nije normalna zajednica već vaša prćija koju čerupate decenijama i od tog čerupanja ste sve to i napravili,nećemo vas žalit, već naprotiv,prezirat u kontinuitetu što je najmanje što možemo učiniti za vas.

  70
  8
  • Ne mogu vjetovat sta pisete. Toliko mrznje i ljubomore, razmisljate li od cega ce drzava finansirat zdrsvstvo, skolstvo, penzije, kad nista ne radi. Bitno je da se radujete tudjem zlu a eto skucajnisti, ja sam bivsi radnik Hotela “Park”, ispostovan do zadnjeg eura. Koliko radis toliko si placen. Moja je odluka bila da konkurisem u Porto Novi, i sad sam bez posla, poslije pola godine raznih ovecanja. Samo istinu pisem, sam pao, sam se ubio.

   12
   35
 8. Hoće li plate zaposlenih biti u skladu sa tim visokim standardima? Ili će Čedo, kao i onaj u Splendidu, da i dalje izrabljuju ljude za 300 e?

  83
  5
 9. Bas mi vas je zao sto ucinjeste od plaza u Bijelu nikad ne otvorili treba vas vratit okle ste dosli zato i nemamo turista kad su ovi sljegli na more.

  79
  14
 10. Bicete vi sretni ako budete otvorili i dogodine.Mislim ono- rentabilno da se isplati.Do tada, mislim da cete mozda otvorit tek koji put da provjetrite.Ne zna korona ko je zvucno ime.Udara i na zvucne i na bezvucne.

  73
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code