Početna Društvo Zatvoreno odjeljenje za masovnu imunizaciju u Institutu, vakcinacija u Domu zdravlja

Zatvoreno odjeljenje za masovnu imunizaciju u Institutu, vakcinacija u Domu zdravlja

7

Odjeljenje za masovnu imunizaciju građana protiv korona virusa u starom dijelu Instituta od danas je zatvoreno, pa se vakcinacija i revakcinacija ponovo obavljaju u centralnoj zgradi Doma zdravlja, u ordinaciji br. 59, obavijestili su iz menadžmenta ove ustanove.

Razlog za zatvaranje odjeljenja u toku masovne imunizacije je izostanak interesovanja za vakcinaciju, obrazložio je u razgovoru za Radio Jadran, direktor Doma zdravlja, dr Goran Komar:

„Imunizacija nije masovna. Imamo u tolikoj mjeri smanjeno interesovanje građana da više ne moramo držati kompletan punkt“, dodao je dr Komar.

Ključno u svemu je, kako je ocijenio, nedovoljna svijest kod mladih za imunizacijom, iako su u Domu zdravlja generalno zadovoljni odzivom građana u odnosu na projekcije.

„To je definitivno deficijentno i to je ključno. Mladi izlaze, grupišu se, izostaju mjere opreza, da ne govorim o mjerama zaštite, zaražavaju svoje starije ukućane koji mogu završiti na respiratoru. Naša obraćanja bila su usmjerena na traženje načina koji mogu biti društveno prihvatljivi, a neulaženje u zonu u kojoj možemo pobuđivati strah, da ne kažem paniku. Danas sam sklon uvjerenju da je taj drugi put bio primjereniji i u svakom slučaju efikasniji. Sklon sam da to saopštim tako da je gušenje kao pojava subjektivno teža od vrlo snažnog bola, a da naši sugrađani i u ovom periodu umiru od kovida. Ako to nije put da se potakne mlađa populacija da pristupi imunizaciji, onda ne znam koji je, ja ne vidim efikasniji način i to je moj lični stav“, objasnio je on.

Do sada je u Herceg Novom imunizovano oko 15 hiljada građana.

On je ponovo apelovao na poštovanje mjera zaštite – nošenje maski, držanje fizičke distance i pranje ruku.

7 Komentari

 1. Mladi su i onako u fazonu “poslije mene potop”! Baš njih briga koliko “matoraca” će da se “odjavi”, kad su im i onako samo smetnja. Stariji zauzimaju prostor, imaju svoje mišljenje koje rado govore, a bogami i radno mjesto za preuzeti ako osvanu na osmrtnici. Ukoliko uz to zalomi i neki stančić uz pristojnu ušteđevinu, ili ne daj bože dobro auto, eto radosti!

  21
  22
  • Pa dobro, vjerovatno ima onih koji mogu sebi dozvolit da se ne vakcinisu kao na primjer oni koji zive u zabitima ili rade u drzavnim kancelarijicama ili nemaju u svojoj blizini osobe cije je zdravstveno stanje takvo da bi im covid znacio sigurnu smrt.
   Ima nas koji zbog prirode posla i nacina zivota ne mozemo funkcionisati bez vakcine stoga molim ove antivaksere da to postuju

   20
   5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code