Početna Društvo Zaustaviti brzu vožnju kroz Begoviće na Luštici

Zaustaviti brzu vožnju kroz Begoviće na Luštici

8

Mještani sela Begovići na Luštici uputili su hitan zahtjev Mjesnoj zajednici Luštica za postavljanje ležećih prepreka na ulazu i izlazu iz zaseoka, kako bi se na taj način spriječila brza vožnja kroz naselje.

To je, kako nam pričaju mještani, problem koji datira odavno, na što su više puta ukazivali i tražili da se nešto preduzme. Saobraćajna signalizacija gotovo da ne postoji na ulazima u naseljena mjesta, osim table sa nazivima mjesta. Vozači voze prilično brzo, tokom ljetnjih mjeseci desi se veći broj sudara jer ne postoje ograničenja brzine, priča nam jedna od mještanki Tijana Zarić:

“Sada je ovaj problem sa prekomjernom brzinom izraženiji, od kada su počeli intezivniji radovi na Mamuli. Naime, u periodu kada radnici idu na posao u jutarnjim časovima i vraćaju se sa posla pred veče, skoro je nemoguće šetati i voziti kola bez rizika. Kola, kombi vozila, kamioni, kreću se veoma brzo i u koloni čak i ne obraćaju pažnju na pješake nego još pritom dodaju gas. U selu ima dosta djece i smatramo da bi lokalna uprava trebalo da stavi dva, tri usporivača brzine radi zaštite mještana”, smatra Zarić.

Ranije im je rečeno da njihov zahtjev mora biti formalizovan, jer Opština navodno nije bila upoznata, tvrdi ona. Stoga su ovog puta zahtjev predali Mjesnoj zajednici i Opštini:

“Iz Opštine nam je rečeno kako nemaju para za ležeće izbočine. Jedna “ležeća izbočina” košta oko 500 eura. Pitam se da li će ovaj problem biti riješen tek kad neko nastrada?” zaključuje mještanka Begovića na Luštici.

8 Komentari

  • Kako ce samo kamera da kaze da je neko vizio prebrzo? Kamera sa radarom kosta visestruko skuplje od obicne, a uz to potrebno je ozbiljnim ispratiti zakonsku proceduru za postavljanje. Takva kamera zahtjeva postovanje operativnog centra, internet veze I godisnju verifikaciju mjerila od strane nadlezne institucije .

   4
   1
   • Stavi se na papir razlika između cene kamera i naplaćenih kazni pa se vidi da li se isplati, a kamere bi rešile i problem krađe i obijanja vikendica van sezone.

 1. Jedna ležeća izbočina košta 500 eura i za to nema para, a jedan jedini snpeovac u galeriji Benković košta preko 15 hiljada eura godišnje pa puta dvadeset koliko su ih zaposlili pa puta 10 ili 20 godina. Sračunajte sami pa ih pitajte odakle pare za SNP a nema za plastičnog ležećeg policajca.

  21
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code