Početna Društvo ZAUSTAVLJENI RADOVI NA KOLEKTORU U ZELENICI

ZAUSTAVLJENI RADOVI NA KOLEKTORU U ZELENICI

0

 

kumbor radovi decIako se s jedne strane najvljuje veći obim i brža dinamika radova na kanalizacionom kolektoru, s druge je nesporno da su rokovi probijeni, te da se dešavaju i kvarovi koji onemogućavaju da se ispoštuju planovi.
Zato danas zbog kvara na vodovodnoj mreži i začepljenosti kanala od površinskih voda nije ni bilo radova na magistarli u Zelenici – kaže nam izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
– Dok se ne riješi problem između funkcionisanja kolektora i tih kanala za odvod površinskih voda, radovi će na ovoj dionici biti obustavljeni – rekao je Velaš. Međutim, semafori kroz Zeleniku zbog radova i dalje su uključeni i saobraća se naizmjenično, uz kraća zadržavanja.

Velaš objašnjava da se radi u Radničkoj ulici, zatim na Šetalištu Pet Danica, kao i Dubrovačkoj gdje se očekuje obiman posao na postavljanju 292 m vodovodnih cijevi.
– Materijal je stigao i krećemo ovih dana u posao – kaže Veleš i napominje da će se broj radnika povećati sa trenutnih 78, na oko 100.
Radno vrijeme je produženo, zaposleni rade i po 11 sati, a očekuje se i aktiviranje druge noćne smijene.
Od nekih najavljenih rekonstrukcija postojećih kanalizacionih cjevovoda se odustalo, kao što je to slučaj u Skojevskoj ulici u Igalu kod pijace.
– Radi se o maloj dionici od nekih 29 metara, koja za sada funkcionše dobro pa nema potrebe za njenom rekonstrukcijom. Najvažnije je da će radovima u Dubrovačkoj ulici biti riješen veliki problem za stanovnike naselja ispod benzinske pumpe u Igalu, koje je često znalo da bude poplavljeno i cijevi će ići sada putem, a ne pored kuća mještana.
Iako radovi kasne 80 dana, invesitior se nada da će sve biti završeno do 17. februara 2014 godine, a da će do 1. jula ove biti završen veliki dio posla, te da će se nakon ljetnje zabrane u izvođenju građevinskih radova vratiti na gradilišta u septembru.
Plan je da ne rade u julu i avgustu, a do tada bi trebalo da se osposobe saobraćajnice i da nema zastoja.
Početak radova na kolektoru ozvaničen je u Meljinama u septembru prošle godine, a zapravo izvođenje je krenulo tek 22. oktobra.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code