ZAVRŠEN VATERPOLO KAMP NA ŠKVERU

ZAVRŠEN VATERPOLO KAMP NA ŠKVERU

765
0
Podijeli

vaterpolo kamp skver1Prvi prekogranični vaterpolo Kamp koji je na bazenu Jadran u Herceg Novom otvoren 13. juna završen je juče. Kamp je okupio vaterpolo ”olimpijske nade” iz pet klubova: PVK Jadran, VK Primorac, VA Cattaro, VK Budva i VK Jug. Realizovan je u okviru projekta ”Olimpijske nade” koji finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore za 2009-2011. godinu.

Koordinator projekta i sportski direktor PVK Jadran Miloš Mračević za naš radio je naglasio da je za pet dana održano 10 treninga. Iako je to bio kratak vremenski period, organizatori su ipak zadovoljni postignutim rezultatima.
„Postigli smo nešto što je mnogo važnije, a to je taj sociološki i društveni momenat, jer je zaista kvalitetno bilo druženje između mladih vaterpolista Crne Gore i Hrvatske. Nakon 5 dana druženja stvorena su nova prijateljstva koja će mnogo značiti u životima jednih i drugih”.
druzenje na hotelskom bazenuMračević je dodao i da će početkom jula ponovo aplicirati za sredstva iz IPA fondova, a za jesen su predviđena dva seminara za trenere koji bi trebalo da budu održani u Dubrovniku.
„Na tim seminarima stručno će se usavršavati treneri s obzirom da smo dobar dio novca opredijelili za to. Ipak su treneri pedagozi, predavači i učitelji vaterpolista, koji sa njima provode od dva do pet sati dnevno. Oni su spona igrača i klubova i oni koji ih „koriguju” i od njih prave dobre igrače, ali i ljude”.
Prvi prekogranični vaterpolo Kamp okupio je 125 najboljih mladih vaterpolista iz prekograničnog područja na kojem su razmijenjena iskustva i znanja, u bazenu i van njega. Kampu su prisustvovali i treneri vaterpolo klubova koji su radili sa mješovitim ekipama mladih vaterpolista. Pored njih, Kamp su posjetili i poznati crnogorski vaterpolo olimpijci, Boris Zloković i Aleksandar Ivović, koji su odradili po jedan trening sa ”olimpijskim nadama” u bazenu nastojeći da im prenesu makar dio bogatog znanja i iskustva.
U okviru Kampa održano je i predavanje o Evropskoj uniji, programu prekogranične saradnje između Crne Gore i Hrvatske, kao i o evropskim i međunarodnim sportskim projektima.Boris Zlokovic sa mladim centrimavaterpolo kamp trening

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code