ZAVRŠENA SANACIJA OBALE KOD BAZENA JADRAN

ZAVRŠENA SANACIJA OBALE KOD BAZENA JADRAN

0
Podijeli

skver sanacija1Novski Škver dobija urednije, novo lice. Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom za sjutra najavljuju završetak rekonstrukcije obale, u blizini bazena PVK “Jadran” i ispred ribarskih kabina.
– Uklonjen je kameni nasip kako bi se obezbijedila stalna komunikacija ispred kabina, kao i trajna stabilnost obalnog pojasa i zaštita kabina i postojećeg šetališta – ističe za Radio Jadran koordinator za investicije u Morskom dobru, Rajko Radulović. Izgradnju obalnog zida inicirali su PVK Jadran i Morsko dobro. rajko radulovic– Tako je za skoro 37 hiljada eura uređen plato ispred ribarskih kabina širine 4 m. Zid je dug 77 m i visok 2 m i biće u nivou ribarskih kabina. Armirano-betonski zid puniće se kamenim materijalom kako bi se napravila ploča debljine 20 cm koja će definisati prostor za vezivanje ribarskih barki. Osim toga, projekat podrazumijeva i farbanje ribarskih kabina. Radove izvodi konzorcijum „Đokić Group” doo iz Bara sa preduzećem „Sargon” doo iz Bijelog Polja.
Osim što će ovaj projekat unaprijediti prostor u blizini bazena kako u bezbjedonosnom, tako i u estetskom smislu, prilaz koji se gradi moći će se koristiti za prolaz reportažnih kola kada je potrebno izvještavati o nekom događaju na “Jadranovom” bazenu.
„Morsko dobro” planira i manje radove, odnosno “šminkanje” i popravku stepeništa i ograde, s druge strane bazena, na plaži „Bijela vila”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code