Početna Kultura ZAVRŠAVA SE PRAZNIK MIMOZE PORTONOVI

ZAVRŠAVA SE PRAZNIK MIMOZE PORTONOVI

0

Nakon više od mjesec bogatog programa 45. Praznika mimoze, koji je od ove godine dobio i novo ime Portonovi, ovog vikenda spaljivanjem karnevala manifestacija u čast mimozi se završava.

Biće narednih dana prilike za analizu preko 40 programa, od kojih su neki izazvali ogromu pažnju i Novljana i gostiju iz regiona.
U prvom redu su to svakako koncerti na otvorenom Gibonnija i Sergeja Ćetkovića, a karta više tražila se za sve pozorišne predstave, kao i za Veliki maskenbal i Riblju večeru.
I možda će upravo tu pristići i najveći broj zamjerki, jer bilo je toliko toga dobroga za vidjeti i čuti, a karata premalo.
Partner koji je finansijski podržao praznik je kompanija Azmont, čiji predstavnici od naredne godine najavlju još veća sredstva i mnogo više dešavanja, koja će kako planiraju biti uglavnom organizovana tokom vikenda, kako bi što više gostiju privukli u Herceg Novi.
Večeras u dvorani Park od 20 časova preostao je i posljednji muzički koncert hrvtaske zvijezde Massima Savića za koji su karte prije nekoliko dana rasprodate.
Sjutra na novskom Škveru sudiće se kako su kratko i tajnovito najvili iz JUK Herceg fest, karevalu ”šjoru od Fange”.
Ko je potpisnik ovogdišnjeg teksta po kome se će suditi ”gosodinu od Blata”, još nije poznato.
Uz tradicionlno posluženje, karnevalska svetkovina počinje u 11 časova.
U subotu i nedjelju biće održani i Međunarodni džudo kup Mimoza, kao i Prvenstvo Crne Gore u streličarstvu u Sportskom centru u Igalu.
CRNOGRSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR ODUŠEVIO NOVLJANE
Sinoć je koncert u dvorani Park imao Crnogorski simfonijski orkestar pred 500 posjetilaca, kojim je dirigovao maestro Grigorij Karasko.
Atmosferi u kojoj su čini se jednako uživali izvođači i publika doprinio je i koncert za marimbu i orkestar u kome je brazilski kompozitor Nej Rozauro umješno kombinovao melodiku svoje otadžbine, tradicionalne brazilske ritmove sa elementima džeza, a sve ubjedljivo i sa mnogo energije pred publiku donio sjajni solista Srđan Palačković, perkusionista iz Beograda koji je pet sezona redovan član nacionalnog orkestra.
Oduševljenje publikom priznao je maestro Grigorij Krasko.
”Već sam bio u Herceg Novom i znam da ovaj grad ima divnu publiku. Nemoguće je biti pet godina u Crnoj Gori a ne posjetiti Herceg Novi”.
Očekivao sam dobru posjetu i sala je bila puna. To je meni i orkestru bio podsticaj za ovakav nastup, rekao je maestro Krasko, potvrdivši i ranije izrečenu ocjenu da je za njega, za orkestar, a i za publiku dobra ona muzika koja budi maštu”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code