Početna Naslovna Završen 4. Big game fishing – Za tri dana ulov preko pola...

Završen 4. Big game fishing – Za tri dana ulov preko pola tone

2

Pobjednik 4. turnira Big game fishing u Herceg Novom je ekipa domaćina, Big Game Herceg Novi, sa kapitenom Racom Gardaševićem. Ulovili su tri tune, ukupne kilaže 189 kilograma i zavrijedili veliki pehar. Juče su na driftovanje ulovili i najveću ribu turnira, tunu tešku oko 110 kg.

big-game-fishing-2409-1

Drugo mjesto je pripalo  jednočlanoj ekipi Porto iz Budve, a treće, mješovito tivatsko-novskoj – Boka Hills. Za tri dana turnira, u kome je učestvovao 21 brod, ulov je činio preko pola tone, uglavnom tune i jedna lampuga, kaže nam predsjednik kluba Big game Herceg Novi Raco Gardašević, koji je sa JK Jugole Grakalić organizovao Big game fishing:

–      Imali smo najveći odziv do sada, čak 21 brod i posade iz Srbije, Rusije, Hrvatske, Švajcarskle, Njemačke, Republike Srpske i najviše, naravno iz Crne Gore. Među njima su bili i mnogi biznismeni, i poznate ličnosti, poput  Vlada Georgijeva, dr Colića – prioča za radio Jadran, Gardašević.

Juče je prvi put na Rosama održan i veoma uspio Little game na Rosama. Brodom “Petar” do Luštice i Potkopa prevezeno je 40 malih takmičara, od 7 do 14 godina, koji su oformili 10 ekipa. Učili su o vještinama ovog drevnog zanata i takmičili se u ribanju s obale, uz instruktore, pomoć roditelja i dobru okrepu.

big-game-fishing-2409-7

Prvo mjesto u prvom turniru Little game osvojio je Ribar- Baošići, braća Nikola i Nemanja Damjanović, sa ulovljenih 13 riba. Drugo mjesto Lazar Meljine, sa osam riba. Članovi su: Lazar Perović i Vladan Gardašević. Treće mjesto pripalo je brojnoj ekipi “Jugole Grakalić 1”, sa ulovljene 4 ribe.

Nakon vaganja ulova i proglašenja najboljih sinoć je u Stanici na Škveru priređena velika fešta, uz Gradsku muziku i riblju gozbu. Častili su se ne samo učesnici i gosti, njih preko 120, već je ribe i vina bilo dosta i za prolaznike na Šetalištu Pet Danica.

2 Komentari

  1. Cestitam na dobroj organizaciji i ribolovnom uspjehu. Sjenku na sve baca cinjenica da pored toliko ulovljene ribe moji prijatelji od girica koje ste sluzili sinoc na Skveru su cio dan na WC ili iznad lavaboa. Jesu li oni preosjetljivi ili ste grdno obrukali ovaj spektakl?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code