Početna Društvo Završena druga faza proširenja puta prema Bjelskoj Vali, u toku radovi u...

Završena druga faza proširenja puta prema Bjelskoj Vali, u toku radovi u Mojdežu

7

Svetosavki put u Bijeloj prema naselju Vala proširen je u okviru druge faze projekta uređenja puta, pa će mještani i turisti sada mnogo lakše saobraćati ovom trasom, bez stvaranja saobraćajnih gužvi koje su predstavljale problem tokom prethodnih godina. U isto vrijeme, u Mojdežu su otpočeli radovi na sanaciji i asfaltiranju puta od Doma kulture do Tijesnog klanca, u dužini od oko 250 metara, saopšteno je iz lokalne uprave.

Tim povodom, potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović obišla je obje lokacije, gdje je sa građanima razgovarala o radovima i planovima za dalje uređenje putnih dionica u Bijeloj i Mojdežu.

Đurović je naglasila da su organizacioni odbori i mještani Bijele i Mojdeža dali najveći doprinos u realizaciji pomenutih projekata, a Opština Herceg Novi pomaže u finansijskom dijelu, u smislu obezbjeđivanja sredstava za njihovu realizaciju. Ona je istakla da su aktivnosti lokalne samouprave u mjesnim zajednicama brojne, te pohvalila kontinuiranu i plodotvornu saradnju tokom poslednje dvije godine.

– U ovom trenutku je u Bijeloj prošireno preko 100 metara puta za Valu, uz veliku pomoć mještana i privrednika. Opština Herceg Novi je do sada izdvojila oko 15 hiljada eura za realizaciju proširenja puta, a zasigurno ćemo pomoći i tokom treće faze radova, rekla je Đurović.

Kako je kazao član Savjeta Mjesne zajednice Bijela Božo Šerović, koji je i na čelu organizacionog odbora za proširenje puta prema Vali, taj zaseok sada ima četrdesetak domaćinstava, a sa povratkom stanovništva i prilivom turista, potreba za proširanjem puta rasla je iz godine u godinu.

On je pojasnio da su radovi izvedeni kroz dvije faze, a u narednom periodu će raditi i treću fazu, odnosono preostalih osamdesetak metara puta. Vlasnici domaćinstava čije se parcele graniče sa dionicom puta koja će biti predmet radova u trećoj fazi već su potvrdili da će ustupiti potreban dio zemlje kako bi cjelokupan projekat proširenja ove saobraćajnice bio doveden do kraja.

Šerović se zahvalio Opštini Herceg Novi, Mjesnoj zajednici Bijela i mještanima, kako na dobroj volji za rješavanjem dugogodišnjih problema sa saobraćajem, tako i na održanoj riječi i poštovanju prethodnih dogovora između lokalne samouprave i mještana Vale.

U Mojdežu asfaltiranje puta od Doma kulture ka Tijesnom klancu

Potpredsjednica Đurović je obišla i radove u Mojdežu – asfaltiranje glavne saobraćajnice od Doma kulture prema Tijesnom klancu, u dužini od oko 250 metara. Prema njenim riječima, lokalna samouprava je obezbijedila sredstva u visini od 25 hiljada eura za radove na asfaltiranju puta u Mojdežu, koji će u narednih desetak dana biti završeni.

Sanacija i asfaltiranje puta od Doma kulture u Mojdežu do Tijesnog klanca građanima znači mnogo, kazao je mještanin Ranko Radončić. Kako kaže, put je bio u izuzetno lošem stanju, uzrokovanim prolaskom teške mehanizacije privatnika koji su gradili kuće i vile u okolini. Nakon završetka sanacije, mještani više neće imati oštećena na vozilima i dobiće pristojan prilaz svojim domovima. On je dodao da, nakon ove, mještani imaju u planu da zajedno sa lokalnom samoupravom tokom 2020. godine realizuju drugu i treću fazu sanacije puta od Doma kulture do Igala.

7 Komentari

 1. Ova vlast i nije nizašto drugo osim za betoniranje seoskih puteva. Ne znam je li gora vlast kojoj je to uspjeh ili oni kojima je to uspijeh vlasti. Jadni grade na šta si spao…

  6
  7
  • U svim civilizovanim drzavama, a posebno turistickim destinacijama prvo i osnovno je putna infrastruktura!
   Kome to nije jasno, zao mi je.
   Nama treba cantar grada da se uredi, kao i zaobilaznica.
   Moze li rukovodstvo da se pozabavi i time?

   3
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code