Početna Oko nas Budva Završena izgradnja staze na Jazu

Završena izgradnja staze na Jazu

0

Popločavanje i uređenje prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni su u potpunosti ove sedmice – saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Foto: JP Morsko dobro

U sklopu prve faze radova popločan je potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić. Staza je popločana prefabrikovanim betonskim pločama u boji terakote, debljine 6 cm, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. Kompletno uređenje je podrazumjevalo i rekonstruisanje postojećeg obalnog zida prema plaži, postavljenje urbanog mobilijara (10 klupi za sjedenje i 10 korpi za otpatke) i stubića za sprječavanje ulaska vozila. Završeno je i hortikulturno uređenje staze, a pored niskih mediteranskih sorti, na proširenjima su zasađena 3 primorska bora visine oko 5 metara.

Stubovi javne rasvjete u potpunosti su rekonstruisani, a ugrađene su nove dvostruke lire i postavljeno led osvjetljenje šetališta i plaže.

Izvođač radova na ovom poslu bio je “Incom” d.o.o. iz Podgorice.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je za ovaj posao opredjelilo 162.000,00 €.

Trenutno je u toku projektovanje II faze izgradnje pješačke staze dužine 226 metara, od kuće porodice Kunjić do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže Jaz u vrijednosti 15.550,00 €,
Za radove na II fazi uređenja šetališta, koji se pčekuju na jesen opredjeljeno je 208.000,00 €.

Planirano otvarenje staze, uz prisustvo mještana, zakupaca kupališta i medija nije organizovano zbog mjera predostrožnosti izdatih od strane Instituta za javno zadravlje Crne Gore. Stoga, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obavještavaju javnost da je zaleđe plaže Jaz u potpunosti uređeno i oplemenjeno novim javnim sadržajima za šetanje i rekreaciju građana i turista, kada za to dođe vrijeme.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code