Početna Društvo Završena nastava, počinje školski raspust

Završena nastava, počinje školski raspust

0

Školska 2018/2019 godina za đake u Crnoj Gori, kao i za oko 3 i po hiljade hercegnovskih đaka u 4 osnovne škole uključujući i Muzičku, te JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, biće okončana danas.

Time se završava IV klasifikacioni period nastavne 2018/2019. godine i prema školskom kalendaru resornog Ministarstva počinje ljetnji raspust.

Tokom naredne sedmice, u dogovoru sa odjeljenskim starješinama biće organizovana dodjela svjedočanstava.

Područne jedinice vrtića JPU Naša radost radiće do 28. juna, a kao i ranijih godina, od 1. jula do 23. avgusta dežuraće područna jedinica vrtića u Igalu. Od 26. avgusta do 1. septembra vrtić će biti zatvoren, kako bi se prostorije malo dotjerale za početak naredne nastavne godine. Kako su nam potvrdili u ustanovi Naša radost, već sada je za sljedeću godinu upisano skoro hiljadu mališana.

U JUSMŠ Ivan Goran Kovačić podsjećaju da će upis prvaka početi naredne semdice, u ponedjeljak 17. juna i trajati do 21. juna. U narednoj godini biće mjesta za 392 prvaka –srednjoškolca, koji će moći da biraju upis na 12 smjerova, od ove godine i upis na filološki smjer. Učenici za upis moraju priložiti originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju.

Uslovi koje učenici moraju ispunjavati da bi se upisali dostupni su na sajtu škole, a rang lista upisanih biće istaknuta na oglasnoj tabli škole, najkasnije do 25. Juna.

Nastavna 2019/2020. godina trebalo bi da počne u ponedjeljak 2. septembra, ali to će zavisiti od školskog kalendara Ministarstva, koji bi mogao da bude donesen do sredine jula, kao što je bio slučaj prošle godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code