Početna Društvo ZAVRŠENA OBUKA MORNARICE U OTKRIVANJU I UKLANJANJU PODVODNIH EKSPLOZIVNIH NAPRAVA

ZAVRŠENA OBUKA MORNARICE U OTKRIVANJU I UKLANJANJU PODVODNIH EKSPLOZIVNIH NAPRAVA

0

Analizom aktivnosti i prijemom doniranih sredstava za razminiranje na upotrebu, završena je obuka pripadnika Pomorskog odreda Mornarice VCG u otkrivanju i uklanjanju podvodnih eksplozivnih naprava zaostalih iz prethodnih ratova primjenom tehničkih sredstava.

Obuku su izveli pripadnici specijalno obučenih EOD timova Mornarice SAD sa savremenim sredstvima za podvodno razminiranje koje su Sjedinjene Američke Države donirale Crnoj Gori.
Dodjelom sertifikata, na plovnoj dizalici LDI-18 u Pristanu, završen je prvi, teoretski period obuke, a nakon toga je izveden praktični dio, tokom kojeg su u akvatoriju Boke Kotorske, realizovane vježbe u upotrebi tehničkih sredstava za razminiranje.
Svi pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore koji su učestvovali u obuci su osposobljeni da samostalno izvršavaju zadatke razminiranja kada se za to ukaže potreba.
Zajednička obuka pripadnika mornarica Sjedinjenih Američkih Država i Vojske Crne Gore realizovana je uz podršku Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a posmatrače na ovoj obuci su imale Grčka, Italija, Albanija, Slovenija i Makedonija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code