Početna Društvo Završena pristupna staza za stanare u krugu Stepeništa Danice Tomasević

Završena pristupna staza za stanare u krugu Stepeništa Danice Tomasević

13

U okviru radova na rekonstrukciji Stepeništa Danice Tomašević, danas je završena izgradnja pristupne staze za stanare koji do sada nisu imali uređen prilaz svojim domovima.

Foto: Služba za informisanje OHN

Tako je riješen dugogodišnji problem i omogućeno je članovima nekoliko porodica da bezbjednije i brže stignu do kućnog praga.

U narednih desetak dana očekuje se kompletan završetak radova na popločavanju Stepeništa Danice Tomašević. Po završetku radova, u planu je ugradnja rukohvata i postavljanje urbanog mobilijara.

Zahvaljujući ovom projektu, značajna vertikalna komunikacija, koja spaja Šetalište i glavnu gradsku ulicu, dobiće uređen izgled i biti bezbjednija za korišćenje.

Posjetićemo, radove koji su podijeljeni u tri faze finansiraju
Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a izvode se prema rješenju Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Radi se o drugom u nizu projekata uređenja novskih skalina, nakon što je prošle godine novi izgled dobilo Stepenište Jova Dabovića.

13 Komentari

  • Ovo sa “rukohvatom dizajna budućnosti” smatram odličnom škercom. Pogotovo kada taj rukohvat onemogućuje da se otvori ormarić sa satom za struju i osiguračima kao što je to na kući prekoputa vile Laforest.

   10
   1
   • Obično su rukohvati okrugli ili ovalni, ovi kod Turističke su za vanzemajlce sa kvadratnom šakom… satovi su na daljinsko čitanje, znali su projektanti šta će biti u budućnosti.

 1. I kad ce vise asfalt kod OS Daso Pavicic? 50 metara je ostalo, a poceli jos u januaru!! Bilo bi vrijeme, pogotovo sad kad djeca ne idu u skolu i vrtic!

  14
  1
   • A uz to, najavili su jos prije 7 dana da ce taj asfalt zavrsiti “u narednih 7 dana”, sto je isteklo negdje u petak… 😀 Odusevljava me praksa da jedno 5 puta najavljuju neku infrastrukturnu investiciju i to relativno male vrijednosti, i to sve prije nego ista pocnu, pa onda opet pricaju o tome kad krenu, ali nesto vazda ostane nedovrseno. npr. kao i trotoar na Toploj! neko je 31.decembra 2019. ujutro u zoru stavio desetak stubica i vise se nikad niko nije pojavio evo 3 mjeseca-pa sad da li da postavi i ostale stubice ili da makne tih nekoliko postojecih (pri cemu mislim da bi bilo ljepse bez njih a trotoar je dosta visok da bi se parkirali po njemu, valjda. mada se to nikad ne zna u ovom gradu…). I takooo…

    1
    1
 2. Mogli bi i stanari da ucestvuju sa malo para a ne da vazda kukaju kako se radi po prigradskim naseljima,a mjestani prigradskih naselja poput Zelenicana ipak sakupljaju pare za odredjene radove…

  20
  7
  • Nije kuća Andrića sprdnja; neo-holivudski stil đardina zahtijeva velika sredstva koje Opština u dogledno vrijeme neće imati. Sada je apsolutni prioritet iskoristiti vanredno stanje zbog korone i odsustvo javnosti, pa na svu silu i prešu sagraditi Dražinu garažu! Tako se to radi u autoritarnim zemljama ili selendrama. Kuća Andrića koristi Novome samo kao marketing kada turisti dolaze masovno u grad. U odsustvu turista bitnija je garaža da limuzine ne kisnu po kiši ili se znoje po Suncu.

   9
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code