ZAVRŠENA PRVA FAZA PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA VISOKOŠKOLACA PRIPRAVNIKA

ZAVRŠENA PRVA FAZA PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA VISOKOŠKOLACA PRIPRAVNIKA

117
0
Podijeli

Objavljen je spisak visokoškolaca koji su dobili šansu u drugom krugu stručnog osposobljavanja.

Sa ovim je završena faza uparivanja visokoškolaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014.
godinu. Nakon elektronske prijave korisnika i automatski generisane rang liste dodatnih 286 korisnika je dobilo priliku u drugom krugu, da se stručno osposobi od 15. januara 2014. godine, i to isključivo na osnovu prosječne ocjene ostvarene tokom studiranja i iskazanih preferenci korisnika. U Boki i Budvi je 34-ro visokoškolaca dobilo šansu u drugom krugu od čega u Herceg Novom 12, Kotoru 6, Tivtu 5 i u Budvi 11. Javni poziv se isključivo odnosio na visokoškolce koji u prvom krugu nisu dobili poslodavce, a prijavili su se u predviđenom roku od 15. oktobra do 15. novembra 2013. godine. Prijava je trajala do 12. decembra do 17 h isključivo preko Portala elektronske uprave.
Podsjećanja radi, polaznici Programa koji će trajati devet mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori.
Obavještenja o uparenim korisnicima nakon prvog i drugog kruga će biti upućena mailom poslodavcima i korisnicima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code