Početna Društvo Završena sanacija klizišta između Debelog brijega i Karasovića, od sjutra asfaltiranje

Završena sanacija klizišta između Debelog brijega i Karasovića, od sjutra asfaltiranje

0

Na dijelu puta u međugraničnoj zoni Crne Gore i Hrvatske, između graničnih prelaza Debeli brijeg i Karasovići, gdje kotorska građevinska kompanija Briv construction sanira klizište, ukinut je jednosmjerni režim saobraćaja. Promet se odvija nesmetano odvija dvijema trakama, iako će sjutra početi asfaltiranje dionice.

Sanacija klizišta počela je u februaru, a kompletan završetak radova uslijediće naredne naredne sedmice. Oni neće ometati saobraćanje, neće biti obustave saobraćaja, kazali su Radiju Jadran u kompaniji Briv construction:

„Početkom sedmice krećemo sa asfaltiranjem putne dionice u dužini od 200 m i postavljanjem zaštitne ograde. To bi sve trebalo da bude gotovo do kraja nedjelje, čime u potpunosti ispunjavamo primarni rok za izvođenje projekta sanacije klizišta. Probijanja roka neće biti“, tvrde u kompaniji.

Kako dodaju, problema na terenu tokom izvođenja radova nije bilo.

Sanirajući klizište, kompanija Briv construction postavila je armirano-betonsku konstrukciju koja podupire postojeći zid sa 30 kontrafora, napravila 2 propusta za vodu, zamjenu materijala tla….

Klizište na ovom području pokrenuto je prije tri godine. Zona sanacije klizišta počinje 150 m “iznad” graničnog prelaza Debeli brijeg. U septembru prošle godine raspisan je ponovni tender za izvođača radova, na kojem je izabrana kompanija Briv construction, sa kojom je Direkcija za saobraćaj sklopila ugovor, vrijedan 574.180 eura. Izvedeni radovi nijesu premašili visinu investicije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code