Početna Oko nas Tivat Završeno Idejno rješenje za pješačku stazu od crkve Sv. Roka do Lepetana

Završeno Idejno rješenje za pješačku stazu od crkve Sv. Roka do Lepetana

1

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je dobilo saglasnost Glavnog gradskog ahitekte iz Tivata na Idejno rješenje za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat – Lepetane u dužini 2,3 km.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća staza je projektovana sa južne (donje) strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko do naselja tivatskog naselja Lepatane. Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od 1,5-2 metra sanacijom potpornih zidova, ne remeteći postojeću liniju obale.

Radovi treba da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta (prefabrikovani betonski elementi ili kamene ploče), javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu infrastrukturnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table).

Obaveza projektanta je bila da prije pristupanja izradi Idejnog rješenja i Glavnog projekta uradi geodetski i batimetrijski snimak postojećeg stanja terena i podmorja.

Trenutno je u toku izrada Glavnog projekta.

1 komentar

  1. Kulturan grad…Nama će se upalit svjećice za jedno 70 godina, kada ćemo shvatiti da je pješačka staza I NAMA potrebna na magistali, i to od Igala do Kamenara. Trenutno nema bistrookih da to shvate, na žalost. Oni vide da na magistrali postoje kuće i žive ljudi, ali ne povezuju to sa njihovom potrebom da izađu bezbjedno iz kuća, koristeći pomenuti trotoar.

    1
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code