Početna Društvo Završeno popločavanje od Forte Mara do “Plaže”

Završeno popločavanje od Forte Mara do “Plaže”

2

Dionica Šetališta Pet Danica od pumpne stanice Forte Mare do hotela Plaža, u dužini od 320 m, konačno je popločana nakon skoro pola godine posla. Čitav potez vraćen je u prvobitno stanje postavljanjem novih behaton ploča.

Osim miješalice i dijela inventara kod hotela Plaža, koji još čekaju da ih izvođač ukloni, više ništa praktično ne podsjeća na višemjesečne radove. Ono što sada narušava kompletnu sliku jeste nagomilan zeleni otpad od orezanih palmi.

Uz obnovljenu pješačku komunikaciju, koja je godnama bila prokopana zbog polaganja kolektorskih cijevi, u blizini urušene tvrđave Citadela, ozidana su i dva parapetna zidića, koja djeluju lijepo.

Međutim, s druge, zapadne strane tvrđave, na Šetalištu treba hitno postaviti zaštitnu ogradu. Ostao je otvoren pristup ivici kamene strmine koja vodi do plitkog mora i predstavlja veliku opasanost za neoprezne šetače, pogotovo djecu.

Popločavanje ove dionice, koje je izvodila firma Frali, išlo je sporo. Radovi su krenuli početkom februara i trebalo da bude okončani početkom aprila. Obilna kiša uslovila je prestanak i prolongiranje posla do početka maja, kada je rok opet prolongiran. Radovi su ponovo bili obustavljeni jer su radnici bili angažovani na asfaltiranju i uređenju parapeta duž rivijere…

2 Komentari

  1. Nekada nije bilo ni metra ograde na šetalištu.
    Ništa nikom nije falilo.
    Sad kad blesimo u androide,a ne u prirodu,moraju se ograde o torine pravit….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code