Početna Društvo Završetak radova u okolini škole i vrtića na Toploj narednih dana

Završetak radova u okolini škole i vrtića na Toploj narednih dana

6

Radovi na postavljanju nove ograde i asfaltiranju puta u okolini OŠ „Dašo Pavičić“ i vrtića „Naša radost“ biće završeni u narednih petnaestak dana, čime će vizura ovog dijela naselja Topla biti znatno izmijenjena i uljepšana, a đacima škole i polaznicima vrtića obezbijeđen bolji i sigurniji prilaz ovim vaspitno-obrazovnim ustanovama – saopštavaju iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Kako je tokom terenskog obilaska radova kazao potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, kompanija „Fortis-mont“ trenutno izvodi radove na asfaltiranju trase od Centra za socijalni rad do boćarskog terena u blizini Centra bezbjednosti Herceg Novi, za šta je lokalna uprava izdvojila 30 hiljada eura.

U terenskom obilasku radova sa potpredsjednikom Opštine bila je i direktorica „Komunalno stambenog“ preduzeća Jamsina Konjević, čiji radnici postavljaju novu zaštitnu ogradu gotovo cijelom dužinom novoasfaltirane dionice.

Takođe, urađeni su potporni zid ispred škole i staza koja vodi od škole do semafora, pored Centra bezbjednosti. Radnici „Komunalno stambenog“ će narednih dana raditi na dodatnom uređenju pomenute staze, kao i na postavljanju rasvjete na ovoj veoma frekventnoj pješačkoj dionici.

Potpredsjednik Konjević se osvrnuo i na projekat proširenja i uređenja puta ka Žvinjama, gdje se sad izvode radovi na najkritičnijim tačkama. Dodao je i da je završena prva faza radova na projektu proširenja dionice Kruševice-Vrbanj.

-Na zadovoljstvo i mještana i gostiju završena je prva faza radova na proširenju puta Kruševice-Vrbanj. Ubrzo kreće i druga faza, za koju je Agencija za izgradnju i razvoj grada uradila projekat. Sada u planu imamo i proširenje puta od Petijevića do Kruševica, kazao je Konjević i objasnio da se trenutno vode završni pregovori sa vlasnicima zemlje oko saglasnosti, a sve kako bi za godinu dana taj put bio u punoj funkciji.

Prema najavi potpredsjednika Konjevića, nastavlja se sanacija i uređenje sportskih igrališta. Uz urađeno igralište na Toploj, uz koje će ubrzo uslijediti postavljanje tribine i prostorija za odlaganje sportske opreme, kao i dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, sledeći sportski teren za sanaciju je košarkaško igralište između Jadranske magistrale i Njegoševe ulice, neposredno iznad Kuće Iva Andrića. O projektu sanacije, vrijednosti radova i rokovima za njihovo izvođenje javnost će biti blagovremeno obaviještena.

6 Komentari

  1. Jos samo da su pustili da se osusi farba na ogradi na stazi, prije nego su je postavili. izgleda da je kisa malo dotakla pa se boja skida. upravo slucajno dotakla…

    8
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code