Završni maskenbal: Vratila se Teuta i njeni ratnici

Završni maskenbal: Vratila se Teuta i njeni ratnici

0
Podijeli

Premda je bilo manje pojsetilaca na završnom maskenbalu 48. Praznika mimoze u Institutu Igalo, a Novljani nijesu iskoristili sve karte u slobodnoj prodaji, bila je odlična atmosfera. To kažu svi koji su proveli lijepu maškaranu noć.

Ovoga puta bilo je manje gostiju, ali više maski no na prethodnim, a najviše ocjene publike i prvu nagradu dobila je grupna maska „Teuta i ratnici“. Čak tridesetak takmičara ove maske plijenili su ne samo odlično urađenim kostimima, već i sjajnom koreografijom i načinom na koji su animirali publiku.

Picerija i restoran

Politička scena Crne Gore uvijek motiviše one koji se maskiraju, pa je tako drugu nagradu dobila maska „Državni udar“, dok su treću podijelili grupne maske  „Nasmijano pleme“ i „Radni ljudi Crne Gore“.

Gradska muzika Herceg Novi  premijerno, u novom aranžmanu izvela  je kultnu pjesmu klape Bokelji  „Ima jedan grad na moru“, autora Dragana Rakića, za koju je aranžman uradila kapelnica Glazbeno – prosvjetnog društva Tivat, Martina Vuksanović. Njihovim i nastupom hercegnovskih mažoretki i defileom maski je kao i uvijek počeo maskenbal.

Noć je potom protekla uz dosta plesa i dobar repertoar  klape Stari Kapetan, Egzodusa, kao i zvijede večeri, pop pjevačice iz Hrvatske Danijele Martinović.

Institut Igalo uložio je mnogo truda u dekoraciju sale, a na svakom stolu nalazili su se buketi mimoze. Mske su bili urađene s više truda i umjeća, a oni koji su ih nosili dobro su se zabavljali s publikom. Niko nije ostao ravnodušan na: Hipike, Kankan igračice, Flamenko igračice, Afrička plemena, Anđeo proljeća, Srednejvjekovne dame, Bogove sa Olimpa…

Maškarana fešta u Institutu Igalo trajala je do jutreos u tri sata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code