ZAZVONILO ŠKOLSKO ZVONO ZA 102 HILJADE ĐAKA

ZAZVONILO ŠKOLSKO ZVONO ZA 102 HILJADE ĐAKA

162
0
Podijeli

skola pocetakZa oko 70.000 osnovaca i skoro 32.000 srednjoškolaca, u Crnoj Gori danas je počela školska godina, a prvi put u školu je ušlo i oko 7.000 osnovaca.
U hercegnovskoj opštini kako su nam rekli ranije direktori četri osnovne i jedne srednje škole sve je spremno za ukupno 4.255 učenika, od čega je 3.055 osnovaca i oko 1.200 srednjoškolaca. A, kako zvuči školsko zvono prvi put je čulo 342 šestogodišnjaka. Sve osnove škole upriličile su prijem đaka prvaka i uz prigodan program poželjeli im dobrodošlicu. Iako su nam direktori obrazovnih ustanova u Herceg Novom saopštili da spremno dočekuju početak školske godine, jasno je da će pojedinih istih problema biti i ove godine. Prilaz najvećoj OŠ ”Dašo Pavičić” koju će od ove godine pohađati 1.260 učenika i gdje je upisano i jedno odjeljenje više nego lani, još nije uređen. Već danas su bile velike gužve oko 7.30, a uz sve to i jedini semafor na Toploj izvan je funkcije više od godinu.
Kako saznajemo postoje i sredstava za ovu investiciju, samo se ne zna i kada će ona početi. Dugo očekivano i dugo najavljivano igralište na Savini kod OŠ ”Milan Vuković” i pored svih obećanja nije privedeno kraju, a školu u Bijeloj ”Orjenski bataljon” tek sad očekuju radovi na zamjeni dotrajalih prozora na sali za fizičko vaspitanje, što će ih koštati skoro 4.000 eura.
Prošle sedmice pojedini mediji objavili su da nema dovoljno udžebnika što su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva demantovali.
U svim knjižarama mogu se kupiti udžbenici za sve razrede i to po cijenama koje su deset odsto niže u odnosu na prethodnu godinu. Knjižare su snabdjevene dovoljnim brojem kompleta za sve razrede osnovne i srednje škole – saopšteno je iz Zavoda.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code