Početna Društvo Zbog cijepanja državne zastave u Herceg Novom uhapšena jedana osoba

Zbog cijepanja državne zastave u Herceg Novom uhapšena jedana osoba

15

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore lišili slobode jednu osobu a protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Osnovano se sumnja da su O.N. (15) i A.L (13), u večernjim časovima 13. juna u naselju Sutorina skinuli državnu zastavu sa jarbola Osnovne škole „Dašo Pavićević“ nakon čega je Đ.Đ. (18) iscijepao zastavu. Oni su ovo audio – vizuelno snimili i objavili na jednoj društvenoj mreži.
Od svih lica su prikupljana obavještenja na okolnosti događaja i o svim preduzetim radnjama obavješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.
Nadležni tužilac je naložio da se Đ.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore a da se protiv maloljetog O.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku za isto krivično djelo.
A.L. je star 13 godina, pa kao dijete nije krivično odgovoran.

15 Komentari

 1. To mora da su se ugledali na one sto psuju i nasrcu na manastir na Cetinju, slicno ponasanje.
  U sred Amerike pocjepas Americku zastavu i sve u redu posto imas pravo na protest a ovdje odma streljanje. Kao i obicno mi moramo biti veci katolici i od Pape.
  Unistenje drzavne imovine i debela kazna + nadzor socijalne sluzbe nad porodicom maloljetnika a ovom starijem da udje u dosije pored kazne i obavezno drustveno koristan rad u komunalno jedno 100 sat barem i to u centar grada da mete pod nadzorom da dobro zapamti i on i svi ostali da se ne unistava nasa drzavna imovina bez obzira da li je zastava, prozorsko staklo ili bacen papir na ulici.

  20
  11
 2. Kao što ima kodeks oblačenja i ponašanja, tako i treba uvesti kodeks nošenja Državne zastave. Kad vidimo ko se sve umotava u zastavu nije ni čudo što je pale i cjepaju.

  34
  40
 3. Sram bilo roditelje,nadam se da će upamtiti ovaj dan-ako ne znaš da vaspitavaš djecu nemojj ih ni rađati
  Nadam se da će ih društvo pravedno izopštiti,svi znamo ko su i čiji su
  Ako pristanemo na “no no djeco” i “evo kažu da im je žao” onda bolje i ne zaslužujemo

  48
  21
 4. Koliko god se nekome sviđala ili ne sviđala državna zastava, ovo je sraman i divljački čin!To su djeca, maloljetna, sem ovog punoljetnog.Zaista, moramo nešto uraditi, zbog djece naše.Neko im usađuje mržnju, a to nikako ne valja!

  106
  13
 5. Što ovo i djecu truju nacionalizmom, užas neviđeni. Ne naučismo ništa od devetesetih.
  Što se tiče cijepanja zastave, to ne bi trebalo biti krivični akt u nijednoj zemlji koja tvrdi da ima slobodu govora. Ako išta, treba teretiti za krađu i uništenje opštinske imovine.

  29
  50
 6. Zlocin,nevaspitanje,nekultura,sumnjam da je to uradio starosjedilac Sutorine.Postuju Sutorini pok.Mirka Lucica,po kojem skola nosi ime.Posto su maloljetni,kazniti roditelje novcanom kaznom.Treba dati podatke o roditeljima,da javnost osudi,nikad ponovi u Sutorini.

  55
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code