Početna Društvo Zbog krijumčarenja kokaina na školskom brodu “Jadran”, za sada, samo podoficir lišen...

Zbog krijumčarenja kokaina na školskom brodu “Jadran”, za sada, samo podoficir lišen slobode

3

Podoficir Vojske Crne Gore, Duško Radenović, uhapšen je zbog sumnje da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare drogu na školskom brodu „Jadran“, prenose mediji.

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu „Jadran“ u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba.

O zapljeni se nijesu oglašavali iz policije ili specijalnog tužilaštva jer su, kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, uključeni tek nakon što je droga zaplijenjena na tivatskoj rivi prije isplovljavanja broda.

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja „Jadrana“, na koji je u petak trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat – Istanbul – Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain.

3 Komentari

  1. Pa nije valjda da je kokain počeo iz Crne Gore da se vozi u Tursku. Ovo se nihe dešavalo nikada. Najvjerovatnije je to trebalo izbaciti negdje isprdd Italije, nekom “ribaru” po dogovoru.

    14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code